На 8 декември ще ви разкажем за един студент от

...
На 8 декември ще ви разкажем за един студент от
Коментари Харесай

Как студентите съчетават образованието си с науката и бизнеса?

На 8 декември ще ви разкажем за един студент от Техническия университет, който съчетава образованието във Машинно-технологичния факултет с работа по научни планове и внедряването им в медицината и бизнеса. За работата си той към този момент е получил премията на Българската асоциация на металургичната промишленост.

Михаил Загорски е магистър, първа година. Още от дребните курсове почнал да се занимава с научно-изследователска активност. Заедно с още 20 студенти и докторанти работи в лаборатория по импланти, в която с най-съвременните компютърни технологии се създават разнообразни произведения за медицината.Лабораторията другояче казано е мост сред инженерната мисъл и здравето.
Михаил Загорски - студент, Машинно-технологичен факултет, ТУ: Тук да вземем за пример можете да видите отливки от зъби, които сканираме и след това благодарение на съвременни технологии пресъздаваме. Ползата от основаването на медицински произведения по този метод е, че за всеки човек самостоятелно могат да се изработят импланти, които доста навлязоха в здравната сфера.  Повече средства за цифровизация на образованието Повече средства за цифровизация на образованието
Броят на българските възпитаници, които прибързано напущат учебно заведение, понижава, демонстрира мониторинг на Европейската комисия. Увеличават се неотдавна дипло...

Още до момента в който пациентът се приготвя за интервенция, тук посредством компютърно сканирано изображение се основава имплантът и когато индивидът влезе в операционната, той е подготвен за слагане.Това съкратява процеса и понижава рисковете при интервенцията.Така посредством виртуална реорганизация и 3D принтер за метал се създават новите зъби, а в последно време, с тази прецизна и комплицирана машина, се вършат и костни импланти за стави.
Михаил Загорски - студент, Машинно-технологичен факултет, ТУ: Поради извънредно комплицираната му форма е нужен и подобен висок клас съоръжение, с цел да бъде сполучливо направен. Неща, които влизат в практиката, което ми дава с изключение на положителното образование, ми дава и добър на практика опит до момента в който към момента изучавам. инж. Благовест Златев, докторант Машинно- софтуерен факултет, ТУ : Той се оправя идеално, дори бих споделил, че се оправя по- добре и от нас, макар че сме малко по-големи от него.  50-годишен празник от първия випуск в профилите 50-годишен празник от първия випуск в профилите "Телевизия " и "Радио " във ФЖМК
Днес се навършват 50 години от първия випуск в профилите "Телевизия " и "Радио " на Факултета по публицистика и всеобща връзка на Софийския универси...

Според декана на Факултета проф. Георги Тодоров, концепцията е продуктите им да оказват помощ на хората, само че в това време младите инженери да се учат на новите цифрови технологии.Тук се срещат образованието, науката и бизнеса - този самобитен триъгълник на знанието.И все пак- тъй като е 8- ми декември деканът пожелава на Михаил и на всичките си студенти:
проф. Георги Тодоров, декан на Машинно-технологичен факултет, ТУ: На първо място да са живи и здрави, на второ да не стопират да се учат, тука те стартират, само че цялостен живот би трябвало да се учат и несъмнено да не стопират да мечтаят.
Колкото до Михаил, той още не знае какво ще работи като приключи, към този момент желае да продължи научната си работа в Университета. И сигурно няма да спре да мечтае!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР