На 8 декември Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни

...
На 8 декември Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни
Коментари Харесай

Преди гласуването за Шенген: Разделиха България и Румъния от Хърватска

На 8 декември Съветът на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи ще гласоподава с две обособени решения за разширението на Шенген . Това се показва в дневния ред за идното съвещание.

Предвижда се министрите да г ласуват за приемането на България и Румъния в едно решение , както и за Хърватия с второ решение . За одобрение на решението се изисква единогласие.

Разширяването на Шенген е една от главните задания на Чешкото председателство на Съвета на Европейски Съюз през цялото време, съобщи след днешното изключително съвещание на европейските вътрешни министри в Брюксел чешкият министър на вътрешните работи Вит Ракушан. " Подкрепяме разширението с трите страни ", добави той.

Заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас съобщи, че насочва обръщение към тези, които се съмняват в оценката на Европейска комисия - че трите страни са подготвени от доста години и са създали повече от някои от страните, част от Шенген. " Бих ги посъветвал да помислят отново. Да помислят деликатно, тъй като обратно на това, което някои се пробват да настояват, че разширението на Шенген значи по-малко инспекции, в противен случай, значи повече и по-добър надзор ", добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР