На 8 април от 18:00 часа на втория етаж в

...
На 8 април от 18:00 часа на втория етаж в
Коментари Харесай

Премиера на стихосбирка и изложба в ГХГ

На 8 април от 18:00 часа на втория етаж в Залите за краткотрайни експозиции (ул. „ Княз Александър I “ №1) поетът Ангел Стойчев, който работи в Градската художествена изложба, ще показа стихосбирката си „ Говорител на духове “.

Същата вечер ще бъде открита и галерия на графиците Антоан Стойков и Драгомир Димитров, които са основали творбите си, инспирирани от стиховете на Ангел.

Част от творбите им са включени като илюстрации в книгата.

Макар и доста млад Ангел Стойчев издава към този момент четвърта своя книга. За вдъхновението, водило го при раждането на тази стихосбирка, той споделя:

„ От доста време, да не кажа постоянно, съм усещал един вик към небитието, звездите, космосът, към безкрая и оттатък. Не знам дали си внушавам или това е самата истина, само че аз нося в себе си усещане към духовността. Виждам и слушам послания, носещи се във въздуха, дърветата, небето – в природата изобщо. Усещам духа на природата, духа на космоса, на времето, на света, на невидимото…

Тази книга е тъкмо за това! Аз схващам себе си като индивида, който носи посланията на духовете. Те приказват на този свят и аз споделям техните думи. “ 

Изложбата с илюстрации ще може да се види до 26 април.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР