На 78-годишна възраст в дома си в Ротердам днес почина

...
На 78-годишна възраст в дома си в Ротердам днес почина
Коментари Харесай

Почина най-дълго управлявалият холандски премиер

На 78-годишна възраст в дома си в Ротердам през днешния ден умря най-дълго управлявалият холандски министър председател Руд Люберс, предадоха информационните организации, базирайки се на официално съобщение на холандското държавно управление.

Причината за гибелта не се оповестява. Люберс бе отпред на консервативни държавни управления от 1982 до 1994 година Той сполучливо преведе страната си през интервал на стопански компликации, съкращавайки обществените помощи и убеждавайки профсъюзите да лимитират настояванията си. Люберс способства и за образуване на основите на Европейския съюз.

Международната му известност обаче пострада, когато през 2005 година, бе заставен да се отдръпна от поста на висш комисар на Организация на обединените нации по въпросите на бежанците (който зае през 2001 г.) поради скандал, обвързван с обвинявания от страна на пет дами в полов тормоз. Вината му не бе потвърдена, отбелязва Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС.

Понякога Люберс бе подложен на критика, че е прекомерно податлив към кардинални взаимни отстъпки, само че последователите му акцентират неговия прагматизъм и дарба да реализира съглашения. Страната ни изгуби огромен общественик, сподели през днешния ден за Люберс холандският министър председател Марк Рюте.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР