На 78 години почина легендарният моден фотограф Патрик Демаршелие. Французинът

...
На 78 години почина легендарният моден фотограф Патрик Демаршелие. Французинът
Коментари Харесай

Почина легендарен моден фотограф

На 78 години умря именитият фешън фотограф Патрик Демаршелие. Французинът бе персонален фотограф на принцеса Даяна.

" С огорчение оповестяваме за кончината на Патрик Демаршелие на 31 март 2022 година, на 78 години ", оповестиха от екипа му в формалния му акаунт в Инстаграм.

Снимкa: Shutterstock  Почина именит фешън фотограф

Патрик Демаршелие е един от най-известните фотографи в света на модата и шоубизнеса. Той е прочут с работата си със супермодели и холивудски звезди. Някои от неговите фотоси на принцеса Даяна, Мадона и Анджелина Джоли са фамозни по света. Снимките на фотографа са били изложени в музеи по света.

Демаршелие е създател и на доста корици на албуми на звезди като Елтън Джон и Селин Дион. Името му се загатва няколко пъти във кино лентата " Дяволът носи Прада ".

Някои звезди към този момент реагираха на гибелта на фотографа.

" Почивай в мир, Патрик Демаршелие. Благодаря ви за толкоз доста прелестни мемоари и облици, които постоянно ще бъдат безконечни ", написа супермоделът Синди Крауфорд.

" Благодарна съм, че имах шанса да бъда пред вашия обектив. Най-нежния, най-легендарния ", написа Бела Хадид.

" Гласът ти беше толкоз гальовен и въодушевяващ, скъпи Патрик Демаршелие, а изкуството ти в никакъв случай не е било вулгарно. Имахме толкоз доста страхотни моменти, само че желая да споделя този доста персонален миг. Когато разбрахте на фотосите, че майка ми и една от сестрите са в града, сподели: " Доведи ги! ". Винаги ще бъдете запомнени с искра в очите и лека усмивка на устните. Обичам те! " написа Наталия Водянова.

Фотографът е роден през 1943 година в Хавър. През 1975 година се мести от Париж в Ню Йорк. Работил е за фамозни фешън издания като " Ел ", " Мари Клер ", " Глемър ", " Вог " и " Харпърс базар ". Снимал е за рекламни акции на стилните къщи " Диор ", " Луи Вюитон ", " Шанел ", " Ив Сен Лоран " и доста други марки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР