На 76 години е починал бившият кмет на Плевен Стефан

...
На 76 години е починал бившият кмет на Плевен Стефан
Коментари Харесай

Черна вест потопи България в скръб! Отиде си известният и незабравим

На 76 години е умрял някогашният кмет на Плевен Стефан Нинов, оповестиха негови близки. Погребението ще бъде на 10.11.2018 в гробищен парк Бояна в столицата. 

" Отиде си Стефан Нинов. Достоен и честен човек, неподчинен на конюктурата, човек за който плевенският край беше над всичко. Човек, за който да служи на България, беше дълбока вътрешна увереност. Поклон, бай Стефане! " Това написа ръководителят на АБВ Румен Петков във фейсбук.

Стефан Нинов е кмет на София от 1986 до 1990 година Починал на 76- годишна възраст. Погребението ще бъде на 10.11.2018 в гробищен парк „ Бояна “ в столицата.
 



Той е роден на 31 май 1942 година в Долни Дъбник. Член на Българска комунистическа партия от 1963 година През 1966 година приключва Висшия инженерно-строителен институт в София. Там е секретар на комитета на ДКМС. След това работи поредно като инструктор и завеждащ отдел в Градския комитет на ДКМС. Покъсно е член на Бюрото и заместник-председател на Съвета за работа със студентите към Централен комитет на ДКМС. От 1970 година е инструктор в Градския комитет на Българска комунистическа партия в Плевен. На идната година става шеф на ръководство „ Заводски градежи “, напомня plevenzapleven.bg.

Впоследствие е заместник-председател на Изпълнителния комитет на Общинския национален съвет. Бил е заместник-генерален шеф на Държавно стопанско обединение „ Промишлено строителство “. Между 1976 и 1979 година е заместник-председател на Изпълнителния комитет на столичния национален съвет, както и член на Градския комитет на Българска комунистическа партия в София. През 1979 година е назначен за ръководител на Изпълнителния комитет на Общински народен съвет в Плевен и в това време е първи секретар на Окръжния комитет на Българска комунистическа партия в града. В интервала 15 април 1986- 27 юли 1990 е ръководител на Изпълнителния комитет на Столичния национален съвет (кмет на София). Член е на Бюрото на Градския комитет на Българска комунистическа партия в София. От 1981 до 1986 година е претендент член на Централен комитет на Българска комунистическа партия от 1986 до 1990 година е член на Централен комитет на Българска комунистическа партия.

Екипът на " Петел " изрича съболезнования на околните на Стефан Нинов!

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР