На 73-годишна възраст след кратко боледуване почина бившият нападател на

...
На 73-годишна възраст след кратко боледуване почина бившият нападател на
Коментари Харесай

Почина най-великият футболист в историята на "Берое"

На 73-годишна възраст след малко боледуване умря някогашният нападател на " Берое " Петко Петков, който е считан за най-хубавият футболист в 103-годишната история на тима.

За старозагорци той има 286 мача и 201 гола. Става голмайстор на А група през 1974 и 1976 година Има 33 мача и 5 гола за националния тим на България. Играл е и един сезон за " Академик " (Свищов).

Паметни ще останат седемте му гола в двата мача на " Берое " против " Аустрия " (Виена) в шампионата за Купата на УЕФА през 1972 година - 5 попадения при успеха със 7:0 в Стара Загора и две при триумфа с 3:1 в реванша. По-късно точно австрийския клуб съумява да направи един от редките прехвърляния на български футболист зад " Желязната завеса " и купува Петков при започване на 1981 година До лятото на 1982 година нападателят записва 51 мача и 10 гола за " Аустрия ", с който печели купата и купата на страната. След това обаче взема решение да се завърне и на 37-годишна възраст да приключи кариерата си точно в обичания си " Берое "

По-късно бе треньор на старозагорци, а до последно работи като скаут за клуба.

Поклонението пред Петко Петков ще бъде в неделя от11 ч. в залата на Държавна опера – Стара Загора.

Спортният отдел на в. " Сега " изрича съболезнования на околните на Петков. Поклон пред паметта му!

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР