На 73-годишна възраст от този свят си отиде бившият помощник-треньор

...
На 73-годишна възраст от този свят си отиде бившият помощник-треньор
Коментари Харесай

Скаутът, който избра Стоичков за Барселона, почина!

На 73-годишна възраст от този свят си отиде някогашният помощник-треньор в Барселона Тони Брюинс Слот, оповестиха от клуба. Нидерландецът беше част от щаба на Йохан Кройф и съгласно самопризнание на някогашния сътрудник Хосе Мария Мингея тъкмо той е бил скаут в дуелите на ЦСКА, на които е бил следен Христо Стоичков и по-късно е било взето решение за прехвърлянето му в Барса.

" В края на 80-те отидох в София - описа Мингея пред “Спорт” преди две години. - Бяхме в хотел " Шератон ", гледахме мачове и тренировки на Левски и ЦСКА. Отличих Сираков, Иванов, Костадинов, Пенев и на първо място Христо Стоичков. Говорих с тях и им дадох обещание да им намеря първокачествен тим с контракт за забележителна сума, при изискване че получат позволение да изоставен страната законно. Те продължиха да играят и открих, че Христо е най-подходящ за Барселона. Говорихме с Йохан и изпратихме Тони Брюинс да гледа някои мачове.”

Нидерландецът беше дясна ръка на Кройф от 1988 до 1995 година Той беше измежду поканените за 50-годишният празник на Камата, само че не участва поради здравословен проблем на брачната половинка му.

 Скаутът, който избра Стоичков за Барселона, умря!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР