На 7 юли от 21.00 часа на стадион „Берое“ Държавна

...
На 7 юли от 21.00 часа на стадион „Берое“ Държавна
Коментари Харесай

„Трубадур“ със Зоран Тодорович и Кирил Манолов на стадион „Берое“

На 7 юли от 21.00 часа на стадион „ Берое “ Държавна опера-Стара Загора ще показа величествен театър на операта „ Трубадур “ от Джузепе Верди. Продукцията се приготвя особено за четвъртото издание на „ Опера на стадиона “. „ Трубадур” е измежду най-обичаните и предстоящи постоянно с интерес оперни заглавия на гениалния италиански композитор Джузепе Верди. Неслучайно „ Трубадур” е второто оперно заглавие, което е сложено на сцената на Старозагорската опера, след нейното основаване през 1925 година.

Спектакълът, който ще бъде показан тази година на стадион „ Берое “, е решен с ефектна театрална визия и залага на подбора на звезден солистичен състав, истинска постановка и брилянтно осъществяване на своя главен състав – солисти, хор и оркестър на Старозагорската опера под диригентството на основния диригент Ивайло Кринчев. Режисьорът Огнян Драганов, безподобен в своя артистичен обсег при усвояването на големи театрални пространства, още веднъж ще предизвика феновете с забавни и завладяващи режисьорски решения. Сценографията се приготвя от художника на Старозагорската опера Тодор Демеров. Дизайнер на впечатляващите костюми е Денис Иванов. Диригент на хора Младен Станев.



Великолепен солистичен състав ще зарадва на 7 юли с осъществяванията си феновете на оперното изкуство. Световно приетият тенор Зоран Тодорович ще извърши ролята на Манрико. Очарователният сърбин, който живее от години в Германия, за трети път взе участие в режисура на Старозагорската опера. През 2017 година Зоран Тодорович бе горещо приветстван в ролята на Туриду в спектакъла на операта „ Селска чест “ на Маскани на хълма Царевец във Велико Търново /в рамките на Летния сезон на българските оперни театри-Царевец/, а предходната година – сграбчи сърцата на старозагорци с превъплъщението си в ролята на Канио в спектакъла на операта „ Палячи “ под купола на Цирк „ Балкански “. Кирил Манолов, който сега прави впечатляваща интернационална кариера, ще бъде в ролята на граф Ди Луна. Баритонът плени огромния италиански маестро Рикардо Мути с ролята на Фалстаф и в продължение на няколко сезона надареният реализатор бе любимец в тази роля на разнообразни международни оперни подиуми. Кирил Манолов има специфичен сантимент към Стара Загора – на сцената на Операта е направил своя дебют в ролята на Граф ди Луна и това е била първата му огромна роля въобще във вердиевия репертоар. В ролята на Азучена гостува Даниела Дякова, която се наложи като една от най-предпочитаните изпълнителки-мецосопрани във всички български театри и редица европейски оперни подиуми. А ролята на Азучена ѝ донася високата оценка на публиката и професионалната рецензия у нас и в чужбина за нейната изключителна интерпретация на трагичния облик на циганката. Изтъкнатата солистка на Старозагорската опера Елена Баръмова с величествен репертоар, чест посетител на разнообразни оперни театри в Европа, ще бъде в ролята на Леонора. Участват още Александър Марулев, Ивайло Йовчев, Емилия Джурова, Игнат Желев и други, оркестър, хор на Държавна опера-Стара Загора, представители на Прабългарската школа за оцеляване „ Бага-Тур “, деца от съдружие „ Свят без граници “.

ИНФОРМАЦИЯ БИЛЕТИ

Цени-12,15,25 и 30лв

Билети VIP с включен кетъринг,парко място - 50лв

Осигурен превоз за проведени визити
/минимум 30 души/
Информация и заявки- тел. 0888 939 900
e-mail: [email protected]

БИЛЕТИ ОНЛАЙН в мрежата на www.eventim.bg www.operasz.bg/online

БИЛЕТНИ КАСИ СТАРА ЗАГОРА
Сграда Опера (Южен вход)
бул. "Митрополит Методий Кусев " 30

тел: 042 622 431, 0885 509 829

Културно-информационен център
/Областна управа/
бул. "Цар Симеон Велики " 108
тел. 0887 444 360

Работно време

понеделник-петък 10:30-13:30ч. и 14:30-19:15.
почивни дни - събота и неделя

Стадион "Берое "
Работно време 7 юли, от 18.00 до 21.30ч.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР