На 7 септември в Grand Mall Варна се проведе тържествената

...
На 7 септември в Grand Mall Варна се проведе тържествената
Коментари Харесай

С концерт на пеещото жури откриха официално ММК ART STARS-Звезди на изкуството

На 7 септември в Grand Mall Варна се организира тържествената гала по откриването на четвъртия ММК " ART STARS-Звезди на изкуството ", който представляваше концерт на така наречен пеещо жури.  

Представителите от журито в трите категории " Народно пеене “, " Поп пеене “ и " Оперно пеене “ взривиха публиката с невероятните си осъществявания.

В концерта взеха присъединяване и ученици на музикалния възпитател Мила Маврова, която е уредник на състезанието, както и ученици на музикалния възпитател Павлинка Тодорова, член на фолклорното жури.

Незабравима приятност за публиката бе осъществяването на Елица Тодорова, представител ан фолклорното жури и известна българска звезда. Тя пя и свири на таранбука.

От категория " Класическо пеене “ участваха двете задгранични представителки на журито проф. Ейми Фримър от Съединени американски щати и Роберта Матели от Италия.

" Роберта направи един самобитен възторг като предложения за сътрудник на сцената нашата звезда Славин Славчев, известния рок реализатор. Провокира го да се включи в сериозна актьорска игра с песен на Кармен от едноименната опера на Бизе.

Ейми извърши една обичайната американска религиозна ария. От представителите на журито в категория " Поп пеене “ участваха Славин Славчев и звездата в журито Кичка Бодурова. Концертът мина с висок градус на настроението, всички се забавляваха извънредно доста “, показа Мила Маврова, основател и уредник на състезанието.

Снощи се организира церемония концертът на наградените в категория " Поп пеене “. В двата конкурсни дни в тази категория участваха 77 самостоятелни реализатори и 8 вокални групи.

Бяха дадени две награди Grand Prix. Първата премия бе извоювана от надарената Стефани Маринова от студио " Сарандев “ гр. Добрич, чиято премия включва направата на професионален видеоклип.

" За нас това е едно постижение да осигурим толкоз скъпа и влиятелна премия, каквато различен конкурс в България не си е разрешил “, разяснява госпожа Маврова.

" Благодаря на г-жа Мила Маврова за прелестно проведения конкурс и на многоуважаемото жури за високите и професионални оценки! За мен беше наслаждение да вземам участие и да получа тези влиятелни награди! “, показа Стефани. 

Журито присъди и премия Grand Prix младши на Никол Недялкова от Шумен с началник Жарина Танева. Като вокален възпитател Танева получава за втора година това отличие.

" Във всички възрастови групи имаше доста мощни участници. Откроиха се вокалните групи. Журито беше извънредно затруднено. Много мощно наличие на сцената имаше вокална група " LADY`s STARS  “ от гр. Добрич с началник Милена Пеева. Те получиха оптималните оценки на журито. Варненската група " Angel Voices " с началник Атанаска Липчева бяха също невероятни. Откроиха се и трио " Елмина “ три дребни сестрички от Силистра от школа " Мегатон “ с началник госпожа Илиева “, показа още Мила Маврова.

Организатори на Международния музикален " ART STARS-Звезди на изкуството " са Фондация " Звезди на изкуството " и Inner Wheel – България. Той се организира с финансовата поддръжка на Община Варна посредством Фонд " Култура “. Конкурсът е в “Календар културните събития “  на Министерството на културата.

Медиен сътрудник на събитието е Varna24.bg .
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР