На 7 септември в България ще се проведе поредния протест

...
На 7 септември в България ще се проведе поредния протест
Коментари Харесай

Обявиха пореден протест срещу Стратегията за детето

На 7 септември в България ще се организира следващия митинг под надпис " Стоп на Барневерн идеологията " . Подготвят се манифестации в 20 български градове, заяви на конференция в Българска телеграфна агенция Валентин Желев, админ на Facebook групите " Не на тактиката за детето - 2019 - 2030 " и " Българска общественост в Норвегия ". По негова информация ще се стачкува в общо 17 страни.

Желев изясни, че българите не стачкуват, тъй като желаят да си бият децата, а тъй като не желаят да бъде въведен механизмът " Барневерн " . Протестът е против опита за внедряване на идеологията на норвежката обществена работа Барневерн в целия свят, най-вече в бедните страни. Според уредниците на митинга, децата действително са пленници на системата .

Валентин Желев обществената система Барневерн е брутална форма за надзор над гражданското общество в международен мащаб. В България има 12 потърпевши фамилии. Той настоя да бъде върнато детето на Емилия Ареснян - Миран, отнето преди 7 година То не е върнато на майката даже след извоювани каузи. Мотивът на обществените - детето живее към този момент 6 година в приемно семейство, знае единствено норвежки и нямало да може да контактува с майка си на различен език.

В Страсбург имаше 10 каузи против Барневерн и Норвегия. В началото на юли 2019 година се прибавиха нови 16 каузи и в този момент са общо 26.

" Норвегия тероризира както своите си жители, фамилии и деца, по този начин и задграничните. Валентин Желев настоя и България да излезе от норвежкия финансов механизъм, както и да скъса дипломатически връзки. По думите му нашите НПО-та се приготвят да бъдат силовите бухалки на държавното управление.

Преподавателят по японски Яна Шишкова от Средното учебно заведение за западни и източни езици в София изчете декларация-протест против признатото Постановление на Министерския съвет №100. Шишкова напомни и решението на Министерството на образованието и науката (МОН) от 26 юли 2019 година, съгласно което се основават екипи, които да обезпечават предварителна защита против неявяване от учебно заведение или от детска градина. Според това решение учителите дружно с служители на реда, обществени ще обикалят домовете на своите ученици, с цел да ги водят на учебно заведение. Като учители отхвърляме да сме проводници на нов обществен ред - фамилията ще е доставчик на деца, сподели тя.

" Отказваме да спомагаме да учебните заведения като места, където даже при забележка от административен темперамент да участва обществен служащ. Без твърда формулировка ще сме задължени да оповестяваме на обществени служащи ", цитира декларация на учители против Постановление на Министерски съвет №100 от 2018 година Шишкова.

От 1 януари 2020 и частни компании ще могат да правят обществени услуги. НПО-та от непознати страни, както и задгранично финансирани, ще могат да правят обществени услуги в България, стана ясно по време на конференцията.

Организаторите й са срещу да се вкарат на щат посредници без педагогическо обучение, които да имат достъп до информация за всички възпитаници в учебното заведение, а освен за децата, които са в риск. Като образец те дадоха Хасково, където една неправителствена организация е иззела обществената активност.

Според Шишкова тази наклонност потегля от Национална мрежа на децата - че учителите нямат и не могат да имат възпитателна роля, които още през 2016 година са се оповестили за лишаване възпитателната роля от учителите. Един добър преподавател може да промени живота на детето, съобщи Шишкова.

Като учител тя съобщи, че са срещу значимите промени да се разгласяват през лятото. Те желаят учители и родители дружно да имат главната дума за образование на децата. Семейството има съществена роля при образование на децата, сподели Шишкова.

Учителите не са и няма да бъдат инспектори и да станат част от наказателни отряди, съобщи тя и прикани на 16 септември в 16 часа пред МОН искащите да донесат бутилка вода, - алегоричен акт, с цел да знаят служителите в МОН, че в случай че вършат неподходящи промени, ще пият студена вода.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР