На 7 септември нашият град става част от тазгодишното издание

...
На 7 септември нашият град става част от тазгодишното издание
Коментари Харесай

Община Видин се включва в „Нощ на литературата“ 2022 година 

На 7 септември нашият град става част от тазгодишното издание на интернационалния книжовен формат „ Нощ на литературата “, в което познати измежду обществеността персони четат фрагменти от модерна европейска лирика и прозаичност. Целта на самодейността е да даде опция на публиката да се наслаждения на хубостта на европейската литература и да помогне на читателите за следващ път да открият своя нов обичан публицист. 

​Определени са три места във Видин, където феновете на книгите ще могат да се допрян до три избрани творби. На сцената при БиблиоПощата в Крайдунавския парк шефът на Регионална библиотека „ Михалаки Георгиев “ Десислава Иванова ще чете фрагменти от книгата за деца „ Хиляди чудеса “ на италианския писател Джеронимо Стилтън. Викторина с доста награди чака дребните фенове на художествената литература. В Регионална библиотека „ Михалаки Георгиев “ – Заемна за възрастни, журналистът и ефирен водещ Александър Русев ще прочете подбрани откъси от книгите „ Игра за всяка възраст “ на румънския създател Клаудиу Флориан и „ Пазарен ден “ на унгарския публицист Пал Завада. Същите две книги ще бъдат показани и на третата локация – музей „ Кръстата казарма “, от шефа на Регионалния исторически музей Христина Кирилова. 

​„ Нощ на литературата “ се организира едновременно в разнообразни европейски градове, като началото е 18:00 ч. В България се четат фрагменти от европейска литература, оповестена след 2000 година и издадена на български език. Във Видин събитието се организира от Общината, със съдействието на РБ „ Михалаки Георгиев “ и Регионалния исторически музей.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР