На 7 октомври 2018 в Солун се проведе консултационен ден

...
На 7 октомври 2018 в Солун се проведе консултационен ден
Коментари Харесай

Екип на НОИ консултира по пенсионни въпроси българи, работещи в Гърция

На 7 октомври 2018 в Солун се организира консултационен ден по въпросите за общественото обезпечаване и преноса на осигурителни права в Европейския съюз за българите, живеещи и работещи в Гърция.

Организатори на проявата бяха Националният застрахователен институт (НОИ), Министерството на труда и общественото обезпечаване и Генерално консулство на Република България в Солун.

По време на срещите с заинтригуваните лица екип от Национален осигурителен институт, управителен от Илиян Георгиев, шеф на териториалното отделение на институцията в Благоевград, отговаряше на въпроси, свързани с разпоредбите за приемане на пенсия в южната ни съседка, пенсионирането по изискванията на европейските регламенти и опциите за приемане на българска пенсия за работещите в Гърция.

От извършените съвещания стана видно, че най-често хората се сблъскват със закъснение на произнасянето при засвидетелствуване на гръцките осигурителни интервали, което директно рефлектира върху преценката на правото на българска пенсия на лицата, притежаващи както български, по този начин и гръцки застрахователен стаж. Бяха споделени и случаи на закъснение при погашение на гръцка пенсия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР