На 7 ноември в SOFIA LIVE CLUB, в София българската

...
На 7 ноември в SOFIA LIVE CLUB, в София българската
Коментари Харесай

Българската група Outhentic с концерт „Фолклор на кръстопът“

На 7 ноември в SOFIA LIVE CLUB, в София българската група Outhentic ще съчетае достоверен български фолклор с джаз, фънк и грууви, както и с келтски, ирландски и финландски мелодии.
Райна Василева (вокал, перкусии) и Живко Василев (кавал, пиано) имат упоритостта да съберат международната музика на едно място във връзка петата годишнина от първия си взаимен запис. Голяма част от песните, които ще чуят всички закупили билети за концерта, се раждат по време на турнетата на групата към света.
Макар и млади като групировка, Outhentic имат богат опит с интернационалните участия – на етно фестивалите в Белгия и Швеция, както из цяла Европа, където вършат и вземат участие в уъркшопове за българска музика и срещат музиканти от целия свят. Именно там, младите създатели се срещат с английския китарист Йън Стивънсън, с който по-късно работят дружно върху истински тълкования на български фолклор. По време на едно от своите участия на world music фестивал, Райна и Живко преподават български фолклор на артисти от Кения и Индия, на ирански гъдулар и индиец – перкусионист. Така осъзнават, че точно смесицата сред разнообразни стилове в уърлд музиката е дестинацията, към която групата ще поеме в албума, над който работят сега.
А публиката на идния им концерт ще бъде първата, която ще чуе няколко композиции от него!

Билети за концерта можете да закупите в мрежата на еventim.bg: http://www.eventim.bg/bg/bileti/outhentic-folklor-na-krstopt-sofia-live-club-504926/event.html
Събитието ще се състои с финансовата поддръжката на Министерство на културата на Република България
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР