На 7-ми октомври приключи източването на всички налични количества амоняк

...
На 7-ми октомври приключи източването на всички налични количества амоняк
Коментари Харесай

Приключи източването на амоняка от „Мелта-90“, инсталацията вече е безопасна

На 7-ми октомври завърши източването на всички налични количества амоняк от оборудванията, употребени от „ Мелта-90 “. Всички входящи и изходящи кранове на инсталацията са отворени и тя към този момент е безвредна.

В момента няма остатъчни количества течен амоняк. От компанията, която пое източването, превозването и разтоварването, обясниха, че е допустимо още ден-два да се усеща миризма, само че тя е газова фаза и няма заплаха за хората.

Спирането от употреба на оборудванията с нараснала заплаха в предприятието, обгазяващо Ловеч, беше разпоредено от Районната прокуратура. Източването на амоняка стартира през вчерашния ден под надзора на Регионален отдел “Инспекция за държавен механически контрол ” – Северозападна България, Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. До положителната развръзка се стигна след дейната интервенция на регионалния шеф инж. Светослав Славчев.

На този стадий амонячната станция не може да се употребява, употреба може да бъде позволена чак когато бъдат изпълнени всички предписани ограничения.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР