На 7-ми октомври 2019 г. - Световен ден за достоен

...
На 7-ми октомври 2019 г. - Световен ден за достоен
Коментари Харесай

В понеделник ще се проведе национален протест на медицинските специалисти

На 7-ми октомври 2019 година - Световен ден за заслужен труд, Федерацията на синдикатите в опазването на здравето към КНСБ, Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България и Българската асоциация на експертите по здравни грижи ще проведат народен митинг на медицинските експерти.

Той ще се състои на пл. "Независимост " в София с начало 11:00 часа, оповестяват от пресцентъра на БАПЗГ. Основното ни искане е нарастване на заплатите на лекарите и медицинските експерти - минимална заплата от 900 лв. за експертите по здравни грижи в общинските болници; 950 лв. за експертите по здравни грижи в университетските лечебни заведения и надлежно 1100 лв. и 1200 лв. начална стартова заплата за лекарите.

Организаторите на митинга от ФСЗ към КНСБ, КНСБ и БАПЗГ считат, че би трябвало да се откри решение на проблемите през днешния ден и то за всички медици, които работят в системата на опазването на здравето. Протестната акция има за цел да предложи на законодателната, изпълнителната и локална власт да стане допустимо и да бъде изпълнено заплащането, което е контрактувано в Колективния трудов контракт 2018 за бранш "Здравеопазване ". Декларация с настояванията на протестиращите ще бъде импортирана в Народното събрание, Министерския съвет, Министерството на здравеопазването и Министерството на финансите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР