На 7-ми март Министерството на цифровите технологии публикува проект на

...
На 7-ми март Министерството на цифровите технологии публикува проект на
Коментари Харесай

Министерството на цифровата икономика на Русия ще принуди производителите на смартфони да интегрират RuStore в системата

На 7-ми март Министерството на цифровите технологии разгласява план на държавно разпореждане, в което се показват разпоредбите за авансово инсталиране на магазина за домашни приложения на мобилните телефони – по-конкретно RuStore на VK. В него се показва тясната интеграция на магазина с операционната система на устройството, т.е. на равнището на Гугъл Play и App Store.

Руските медии изследваха документа и откриха, че управляващите желаят не просто авансово да конфигурират магазина в смарт телефоните, продавани в Русия, само че и да го интегрират в операционната система дотам, че още при първото включване на мобилното устройство потребителят да бъде подканен да се записва. Засега няма информация какво тъкмо ще се случи, в случай че съветският консуматор откаже да се записва в RuStore.

Според този законопроект, който вероятно ще бъде признат, още при включването на мобилния телефон би трябвало да се появи програмния прозорец за логване в RuStore, а иконката на RuStore би трябвало да се вижда на екрана на телефона и да е елементарно налична, както е с приложенията на другите задгранични интернет магазини за приложения.

Освен това, би трябвало да бъде обезпечена и пълноценната работа на приложението клиент за RuStore – фоновите процеси, обновяванията, push уведомленията и така нататък

Да напомним, че към сегашен ден RuStore работи единствено с Android смарт телефоните, тъй като в iOS има строги систематични ограничавания.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР