На 7 май, в Заседателна зала на Община Русе се

...
На 7 май, в Заседателна зала на Община Русе се
Коментари Харесай

Нощен транспорт ще ползват жителите и гости на кв. „Дружба“ в Русе

На 7 май, в Заседателна зала на Община Русе се организира конференция по план " CIVITAS ECCENTRIC – Innovative solutions for sustainable mobility of people in suburban city districts and emission free freight logistics in urban centres " (Иновативни решения за устойчива подвижност на хора в периферните градски квартали и товарна логистика без нездравословни излъчвания в градските центрове " ).
Ръководителят на плана и зам.-кмет по европейско развиване доктор Страхил Карапчански  представи главните действия по плана, които ще се осъществят в идващите месеци. Вниманието на присъстващите бе фокусирано на мярка „ Въвеждане на нощна линия в кв. „ Дружба “, по която ще бъде пусната в употреба и тествана пробна нощна линия на градския превоз, от която ще могат да се възползват жителите и гостите на града.
Нощната линия ще се поддържа пилотно за интервал от една година, като първият курс ще бъде на 10 май. Маршрутът е от кв. „ Дружба “ до Централна ж.п. гара и ще минава през следните улици и булеварди – ул. „ Даме Груев “, бул. „ Васил Левски “, бул. „ Христо Ботев “, бул. „ Цар Освободител “, бул. „ Ген. Скобелев “, ул. „ Борисова “.
Придвижването на тролейбуса от/до депото до началото на главния маршрут на нощната линия ще се прави по следните улици и булеварди – бул. „ Трети март “, ул. „ Николаевска “, бул. „ Ген. Скобелев “, бул. „ Цар Освободител “, бул. „ Христо Ботев “, бул. „ Васил Левски “, ул. „ Даме Груев “.
Курсовете на нощната линия ще се извършват от 0:30 ч. до 3:10 ч. Тролейбусът, който ще извършва курсовете, е особено брандиран, а за разпространение на нощната линия са създадени осведомителни брошури и плакати, които съдържат в детайли разписание на маршрутите и са налични във всички транспортни средства на „ Общински Транспорт Русе “ АД.
Билетът за еднократно прилагане ще бъде в размер на 1 лв., както е и при останалите линии, които се извършват денем. Към момента не се планува въвеждането на обособени месечни карти, които да важат единствено за нощната линия. Гражданите, които имат карти за линии, които минават по този маршрут ще могат да ги употребяват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР