На 7 март в София се организират два протеста, но

...
На 7 март в София се организират два протеста, но
Коментари Харесай

БСП провокира протести срещу джендър-правителството и сделката за ЧЕЗ

На 7 март в София се провеждат два митинга, само че с една цел - против държавното управление. Само единият от тях е публично подсилен от Българска социалистическа партия, която яха публичното неодобрение от договорката на Гинка Върбакова за ЧЕЗ. Другата акция е проведена от правилни последователи на Българска социалистическа партия, които обаче нападат държавното управление надалеч по-всеобхватно, обединявайки пропагандната анти-джендър " идея " с патриотарски лозунги за " промяна на системата " и " нов курс и нова власт ".

Подобни послания звучаха по улиците на огромните градове и през февруари 2013 година по време на протеста против цените на тока и парното, прераснал в протест против всички и всичко. Както се оказа след това, в основата на тогавашните демонстрации са стояли откровени провокатори и протестът, увлякъл масите, е бил режисиран. Това не попречи на Бойко Борисов да се уплаши и да подаде оставка.

Преди седмица, когато се възмущаваше на глас от договорката за ЧЕЗ като " ювелирна акция " за свалянето му от власт, Борисов се закани да гони до край " гадовете " и се зарече, че този път оставки няма да има.

Предстоящите митинги сякаш потвърждават, че Борисов не страда от политическа циклофрения, а в действителност има опит обстановката да се повтори.

Организацията на митинга за оставка на кабинета поради договорката с ЧЕЗ набра скорост през почивните дни в обществената мрежа Facebook.

Митингът е плануван на 7 март пред Министерския съвет под наслов " Да Му дръпнем шалтера! Оставка! ". За това, че се желае оставката на Бойко Борисов, се схваща от приложения колаж, изобразяващ протестна навалица на пл. " Народно заседание " и министър председателят, излязъл на перваза на прозореца си в Министерския съвет.

Събитието е целодневно – от 9 до 21 часа, написа на страницата му във Facebook. Около 380 души са натиснали иконката " ще участвам ", а над 3 000 са " заинтригувани " от проявата.

Ток, анти-джендъри и България над всичко

Възванията на митинга са следните:

" Въпросният Истанбулски дилър на скъпия ток, третия пол и третия незаконен мандат, Борисов, е рисков за човешкия жанр, националната сигурност, публичното здраве, умствения статус на народа и териториалната целокупност на България. Меркелът на Балканите води България и горките Балкани към национална и районна злополука!

Настояваме за: Незабавна оставка на джендър-правителството. Служебен кабинет за пречистване на Бардака.

Смяна на Системата. България над всичко! За нов курс и нова власт! "

Всички упоменати тезиси са от арсенала на Българска социалистическа партия в последните седмици (както и на " Обединени патриоти ", които обаче са във властта и надали са тръгнали да се свалят).

Един от уредниците на митинга е внукът на Георги Димитров, който носи същото име, а другият – някогашният публицист и симпатизант на Българска социалистическа партия, живеещ все още в Лондон – Йордан Мичев.

Георги Димитров е участник във всички митинги, проведени от Българска социалистическа партия напоследък. Особено деен е в акциите против приемането на Истанбулската спогодба. Участниците в тези прояви твърдяха, че Брюксел желае да наложи " трети пол " в България, а посланията им бяха антиевропейски.

В обществената мрежа Димитров е разгласил свои фотоси и от централата на Българска социалистическа партия на " Позитано " 20, както и от разнообразни събития, свързани с партията.



Официалният митинг на Българска социалистическа партия " против измамата в ЧЕЗ "

Междувременно още един митинг се провежда в сряда, само че от 11 часа - на същото място. Той е разгласен като Протест против измамата в ЧЕЗ, проведен във Facebook от самодейността " Защото ми пука за България ". Заявилите, че ще отидат на този митинг в обществената мрежа, са 125.

Второто събитие е аноснирано надалеч по-лаконично, а в полемиките под него не се употребява лумпенската лексика на Фейсбук-ивент.

Преглед на уредника " Защото ми пука за България " демонстрира, че групата се засилва по митинг и избори, най-вече с анти-ГЕРБ послания. Последната интензивност на групата е преди президентския избор 2017 година.

От фейсбук страницата на партийната конструкция на Българска социалистическа партия в Дупница излиза наяве, че партията дава рамо на митингите с хора и рейсове от провинцията.

" Скъпи съграждани на 07.03 2018г. от 11.00 часа. се провежда народен митинг пред Министерския съвет във връзка договорката с най-голямото ни електроразпределително сдружение - ЧЕЗ. Време е вместо да се възмущаваме от всичко това да излезем на улицата и ясно да заявим, че тази страна е и наша. Поканата е за цялото будно българско общество,без значение от партийната принадлежност. За искащите от гр. ДУПНИЦА, рейсовете ще тръгнат в 9.00 ч. от Спортна зала - гр.Дупница на 07.03.2018г. ", написа в мрежата БСП-Дупница.

Проверка на Mediapool демонстрира, че социалистите от " недалечните на София обитаеми места ще се провеждат за посещаване в града ". Депутати от левицата настояват, че превоз ще има и от други градове. Според тях второто събитие е направено, с цел да не бъдат упрекнати Българска социалистическа партия в непотребна " експанзия ", каквато проличава в първото събитие, проведено от Георги Димитров. По създание обаче ставало дума за един и същи митинг.

ГЕРБ: Българска социалистическа партия желае да смъкна държавното управление

По-късно от ГЕРБ упрекнаха Българска социалистическа партия в опити да бъде свалено държавното управление с противозаконни средства и с операции за повдигане на цената на тока.

″Категорично няма да има повдигане на цената на тока. Потребителите да бъдат спокойни - страната с всички законни средства ще се опълчи на всяко своеволно искане за нарастване на цената на тока″, сподели на брифинг депутатът от ГЕРБ и зам.-шеф на енергийната комисия в Народното събрание Валентин Николов.

Електроразпределителните сдружения не въздействат директно върху цената, а индиректно с таксите си за транспорт и систематизиране. Цената на тока се дефинира от АЕЦ " Козлодуй ", Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ", НЕК, които са със съсобственик и правилото министерството на енергетиката, изясни Николов. Самоволно повдигане на някои от съставените елементи ще се дефинира от КЕВР, ще се реши, само че никога няма да се позволи, добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР