На 7 и 8 юни ще се проведат XXI републикански

...
На 7 и 8 юни ще се проведат XXI републикански
Коментари Харесай

XXI републикански състезания на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“

На 7 и 8 юни ще се проведат XXI републикански надпревари на Младежки противопожарни отряди “Млад огнеборец ”. Традиционно хазаин на проявата е к.к. „ Албена “.

Съорганизатори на съревнованието са Главна дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”, Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта. Дните на младите огнеборци се организират с дейната поддръжка на Българската федерация по пожароприложен спорт.

Близо 300 възпитаници на възраст от 12 до 16 години, разпределени в 28 тима, ще вземат присъединяване в младежката конкуренция. По традиция тя ще протече в две спортни дисциплини – “Бойно разрастване на спортна пътека ” и “400 м щафетно тичане с трудности ”. В разпоредбите на надпреварата е залегнал интернационалният устав на CTIF (Международната асоциация на пожарните и избавителните служби), по който на всеки две години се организират интернационалните юношески надпревари по пожароприложен спорт. Победителите получават правото да показват страната ни в интернационалните прояви на младежките противопожарни формирования.

Откриването на надпреварите ще се състои на централната алея в к.к. „ Албена ” /до хотел „ Добруджа “/ на 7 юни от 9.00 часа. Половин час по-късно младежката конкуренция ще стартира с дисциплината “Бойно разрастване на спортна пътека ”. През втория спортен ден от 10 часа младежите ще мерят сили в дисциплината “400 м щафетно тичане с трудности ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР