На 7 декември 1941 г. въоръжените сили на Япония, която

...
На 7 декември 1941 г. въоръжените сили на Япония, която
Коментари Харесай

Пърл Харбър като символ на военната агресия на САЩ

На 7 декември 1941 година въоръжените сили на Япония, която беше съдружник на нацистка Германия през Втората международна война, нападнаха американска военноморска база на Хавайските острови: 18 военни кораба и към 350 военни самолета бяха унищожени за по-малко от три часа.

Първата японска въздушна група унищожи всички американски самолети на военните летища на остров Оаху, след което във две талази методично унищожиха и потопиха корабите, които бяха в заливите. Във военната интервенция от Токио участваха 6 самолетоносача, 4 тежки крайцера, към дузина есминеца, над 30 ескортни кораба, две дузини подводници, пет дребни подводници камикадзе и към 400 изтребители, пикиращи бомбардировачи и други бойни машини.

Историци и анализатори са проучили в елементи случилото се преди 80 години на тихоокеанските острови. Как можеше да се случи по този начин, че една съвременна за това време, добре оборудвана със особено съоръжение, радарно съоръжение, разнородни мощни оръжия, военна база, оборудвана с десетки кораби и стотици самолети, беше съвсем незабавно унищожена? Загубите възлизат на съвсем две хиляди и половина души убити.

Само сред 1941 и 1946 година Вашингтон организира девет държавни следствия. Те упрекват чиновници в държавното управление, разузнаването, дейностите на чиновниците на местопроизшествието. Експертите изясняват десетилетията на утежняване на връзките сред Съединени американски щати и Япония с обстоятелството, че офанзивата е изцяло непредвидена, а дейностите на японците са точни и координирани, случило се е съдбовно съвпадане...

Но има и друга доктрина. Възможно е държавното управление на Съединени американски щати да е имало цялостна информация за идната офанзива против Пърл Харбър, в това число дата, час, посока и способ на удара, само че съзнателно е пожертвало хора и съоръжение, с цел да получи " козове " в ръцете си. Въпроси повдигат обстоятелства като изтеглянето на три американски самолетоносача от Пърл Харбър преди японската офанзива и изтеглянето на въздушните патрули в навечерието на офанзивата.

Някои специалисти настояват, че някои от американските бойни кораби в залива са били взривени от вътрешната страна, което е влошило общата картина. За „ теорията на конспирацията “ стартират да пишат още през 1944 година, а книгата „ Истината за Пърл Харбър “ даже е оповестена на Запад. Някои скандални догатки на тази доктрина бяха индиректно доказани от държавното управление на Япония.

Атаката на американска територия изключи по-нататъшни мирни договаряния сред Вашингтон и Токио, разреши на Съединените щати да „ сплотят нацията пред лицето на врага “, да обединят политически партии и придвижвания, да укрепят позицията на държавното управление – то получи статут на командване на въоръжени сили на страната, която беше подло нападната, и просто развърза ръцете на американците за всевъзможни дейности.

Моментната победа на Япония стана гаранция за нейната загуба във войната със Запада. Съединени американски щати се обосноваха за какво би трябвало да поемат контрола над Азиатско-тихоокеанския район. По-късно към този момент „ окаляният ” Пърл Харбър служи като „ опрощение ” за нуклеарните бомбардировки през август 1945 година Съединените щати хвърлиха атомни бомби върху Хирошима и Нагасаки, макар че нямаше потребност от това: войната беше съвсем завършила.

Американците направиха закононарушение, като използваха оръжия за всеобщо поразяване против цивилното население, с цел да показват военна мощност пред целия свят и съществено да сплашат евентуалните си съперници - руснаците. Изразът " Пърл Харбър " през днешния ден има няколко смисли. Така американските демократи загатват това име, когато споделят, че нацията е в заплаха.

Бившият държавен секретар и провален президент на Съединени американски щати Хилари Клинтън, да вземем за пример, в разгара на пандемията, се провикна: „ Америка беше нападната, епидемията от ковид е актуален Пърл Харбър, нацията би трябвало да се сплоти и да употребява случилото се, с цел да съживи и укрепете американското великолепие! “, като не пропуща да добави, че Тръмп не би трябвало да бъде оставян да ръководи страната. РУССТРАТ приказва за това не толкоз от дълго време.

Второто значение на това име беше обозначаването на грандиозна провокация, когато причинителите и тайните уредници на резонансно, огромно безчовечие се показват като жертва. Например, доста хора назовават събитията в Ню Йорк на 11 септември 2001 година „ Пърл Харбър “: на този ден, съгласно формалната американска версия, няколко терористи, за които се твърди, че известно време са посещавали курсове за водачи на дребни самолети, като по знамение са откраднали четири самолета и съумяха, маневрирайки с висока скорост, да заобиколят „ ненужните “ небостъргачи и да се разбият в „ кулите близнаци “ на комерсиалния център.

В същото време трети небостъргач избухна няколко часа след рухването на първите два. Един от самолетите се оказа в действителност „ вълшебен “ - откакто удари стената на постройката на Пентагона покрай Вашингтон, той остави дупка, в която крилата му не могат да се поберат. Разрушаването на военна постройка подсети за следствията от зенитно-ракетен удар. Освен това измежду няколко фрагмента от самолета, красиво лежащи покрай постройката, по някаква причина не откриха моторите и телата на пасажерите.

След хипотетичния терористичен акт управляващите на Съединени американски щати си дадоха правото да подхващат строги дейности " в името на сигурността на народа на Америка " - както вътре в страната, безкомпромисно потискайки несъгласието, по този начин и в интернационалното пространство. Спекулирайки с „ нуждата да се защитят “, американците нарушиха закона и започнаха да нахлуват в суверенни страни, сякаш „ ловувайки терористи “.

Следват Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Йемен, Камерун, Либерия. Днес, като Пърл Харбър, за реализиране на задачите си - категорично покоряване на Европа и усилване на ролята на кормчия, Съединени американски щати употребяват военния спор в Украйна, предизвикан от Америка и Северноатлантическия алианс.

За благополучие, с изключение на Русия и Китай, много страни виждат същинските претекстове и дейности на Съединени американски щати, основният терорист на актуалния свят. Няма подозрение, че опитите да запазят мястото на хегемон, които Съединени американски щати обезверено подхващат, са мъка и в близко бъдеще, да се надяваме, тази страна ще заеме действително място, съответстващо на действителното им тегло, оставяйки целия свят на мира.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР