На 7 април отбелязваме Световния ден на здравето и Деня

...
На 7 април отбелязваме Световния ден на здравето и Деня
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на здравето

На 7 април означаваме Световния ден на здравето и Деня на здравния служащ. Това е професионалният празник на всички лекари, зъболекари, сестри, акушерки, фармацевти и всички здравни служащи, посветили живота си на идеята да опазват здравето на хората.
7 април е разгласен за Ден на здравето през 1948 година, когато е учредена Световната здравна организация. От 1964 година на тази дата в България се празнува Денят на здравния служащ.
180 са страните членки на СЗО, които работят по стратегии, ориентирани към решение на здравните проблеми взаимно с държавни управления, профилирани организации на Организация на обединените нации и неправителствени обединения, предава БГНЕС.
България също е член на Световната здравна организация от нейното учредяване и взе участие интензивно в стратегиите за възстановяване на здравните услуги у нас, за унищожаване на острите заразни болести, за запазване на околната среда, в битката със СПИН и раковите болести и предварителната защита на смъртността заради тютюнопушене.
Световният ден на здравето през 2020 година е под мотото „ Остани у дома! Спаси живот “ .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР