На 68 сигнали за са се озовали екипите на Столичната

...
На 68 сигнали за са се озовали екипите на Столичната
Коментари Харесай

В Нови Искър продължава да е тежко, но бедствено положение не е обявено

На 68 сигнали за са се озовали екипите на Столичната пожарна и на Аварийното звено.
Ситуацията в продължава да е тежка.
Но все пак няма бедстващи хора и не е оповестено бедствено състояние в региона на Столична община, разгласи кметът.
Днес екипите на пожарната и на спешното звено ще отводняват улици в региона и ще оказват помощ на хората за отводняване на домовете им.
 Фандъкова: Няма мотив да се афишира бедствено състояние на никое място в Столична община Фандъкова: Няма мотив да се афишира бедствено състояние на никое място в Столична община
Засега ситуацията във връзка с бедстващите региони в Столична община е овладяно. Това стана ясно от брифинг на столичния кмет Йордан...
" Нямаме в нито едно обитаемо място в София. Нямаме евакуирани хора. Имахме подготвеност нощес, знаете, обявихме в Мировяне. За наслада дигите, които се построиха на 3 места в селото от всички екипи, свършиха работа, тъй че не се наложи евакуирането на хора ", сподели Йорданка Фандъкова.
В момента в регион Нови Искър вали дребен сняг. Има леко намаляване на равнищата на реките. Има наводнени къщи на входа на Мировяне. Критична точка има в квартал " Требич ". Това разгласи старши комисар Веселин Гетов - шеф на Столичната пожарна:
" Към момента нещата отиват към усмиряване на обстановката. Имаме един сериозен сектор - метода на " Требич " откъм околовръстното, само че сътрудниците от Столична дирекция на вътрешните работи са подхванали ограничения и са лимитирали достъпа на коли в посока " Требич " и откъм Илиянци - посока Мировяне и " Требич ".
През целия ден екипи на пожарната и на спешното звено, както и на Столична дирекция на вътрешните работи ще бъдат на терен и ще оказват помощ на хората.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР