На 68-годишна възраст почина Юбер Ориол – първият състезател, който

...
На 68-годишна възраст почина Юбер Ориол – първият състезател, който
Коментари Харесай

Почина бившият шампион и директор на Рали Дакар Юбер Ориол

На 68-годишна възраст умря Юбер Ориол – първият играч, който е печелил Рали Дакар с мотоциклет и с автомобил. Организационният комитет на Рали Дакар разгласи, че гибелта е настъпила в неделя, без да се оповестява точна причина за това.

Ориол беше приет в болница в тежко положение в Париж през ноември, откакто се оказа инфектиран с COVID-19. Близки до фамилията му настояват, че откакто го е прекарал, проблемите със сърцето му са се влошили и са станали причина за гибелта.

Харизматичният Юбер Ориол печели два пъти крайната победа с мотоциклет през 1981 и през 1983 година, а успеха при колите идва през 1992 година. По това време ралито към момента се споделя Париж – Дакар и минава по един обичаен маршрут. Роден в столицата на Етиопия – Адис Абеба, Юбер Ориол се оказва обвързван през целия си живот с Африка.

След края на спортната си кариера той работи като шеф на Рали Дакар, а в последните години постоянно беше викан и като съветник при непрекъснатите смени на трасетата и маршрутите. „ Той въодушеви генерации от водачи и мотоциклетисти и е неизменима част от историята на Рали Дакар от самото му основаване “, се споделя в известието на организацията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР