На 68-годишна възраст почина дългогодишният директор на Народен театър "Иван

...
На 68-годишна възраст почина дългогодишният директор на Народен театър "Иван
Коментари Харесай

Трагедия! Павел Васев загуби битката с коварната болест

На 68-годишна възраст умря дългогодишният шеф на Народен спектакъл "Иван Вазов " Павел Васев, заяви БГНЕС.

Павел Васев е умрял през днешния ден след дълготрайно боледуване. Сръбната новина оповестиха от Народния спектакъл.

Първата ни сцена изрича откровени съболезнования на фамилията и околните му!
Роден е в град София на 15 април 1951 г . в фамилията на дипломата Ангел Васев. През 1969 година приключва приблизително обучение в Югославия.
Започва да учи във Филмовата академия в Белград. През 1973 година приключва ВИТИЗ „ Кръстьо Сарафов “ със компетентност театрална постановка в класа на професор Христо Христов.

Заема разнообразни постове в ръководството на българската просвета: заместник-министър (1991), ръководител на Съюза на българските кино дейци (1996-2000), административен шеф на Народния спектакъл (2000-2001), шеф на българския културен институт в Москва, на Сатиричния спектакъл „ Алеко Константинов “ (2005-2008) Павел Васев бе шеф на Народния спектакъл "Иван Вазов " от 2009 до началото на 2015 година .

След пенсионирането си Васев стана изпълнителен шеф на Националния кино център до провеждането на конкурс. Той бе началник на Българския културен център в Москва.

Носител е и на национални и интернационалните награди за писмено кино, оценки за професионална активност, както и на медал "Кирил и Методий " - първа степен.

Поклон пред паметта му!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР