На 63-годишна възраст почина банкерът Димитър Димитров. Новината съобщиха негови

...
На 63-годишна възраст почина банкерът Димитър Димитров. Новината съобщиха негови
Коментари Харесай

Внезапно почина банкерът Димитър Димитров

На 63-годишна възраст умря банкерът Димитър Димитров. Новината оповестиха негови близки, представени от „ 24 часа “. Димитров е с дълготраен опит в банковата промишленост в България, заемал е голям брой управителни позиции във водещи банкови институции.

Започва кариерата си в Националния статистически институт. От 1982 година – 1987 година е шеф отдел и основен специалист в Българска национална банка, а от 1987 година до 1993 година работи в Строителна Банка АД, където поредно заема длъжностите шеф на отдел, вицепрезидент и президент.

От 1993 година до 1995 година Димитър Димитров е изпълнителен шеф на Обединена Българска Банка АД. През 1995 година е заместник–министър на икономическото развиване, а през 1996 година е подуправител на Българска национална банка.

От 1995 година до 1996 година е ръководител на Съвета на шефовете на Банкова консолидационна компания и през 1997 година е изпълнителен шеф на Банкова консолидационна компания.

Бил член на управителния съвет на холдинг „ Доверие “ АД и част от дъщерните му сдружения. От ноември 2001 година до май 2011 година е изпълнителен шеф и ръководител на Съвета на шефовете на Насърчителна банка, в този момент Българска банка за развиване. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР