На 60-годишна възраст един от най-големите и талантливи съвременни актьори

...
На 60-годишна възраст един от най-големите и талантливи съвременни актьори
Коментари Харесай

Даниел Дей Люис слага край на актьорската си кариера

На 60-годишна възраст един от най-големите и надарени модерни артисти Даниел Дей Люис реши да постави завършек на актьорската си кариера. Новината е изненадваща както за почитателите, по този начин и за сътрудниците му.

В малко послание представителят на артиста разгласи решението му да се пенсионира от специалността, без обаче да разкрива какви са аргументите за това. Доводите били от персонален темперамент и нито Даниел Дей Люис, нито негови представители ще разясняват повече това. Оттегля се. Точка. Дали ще се занимава с нещо друго в областта на седмото изкуство, към този момент никой не знае. Какво ще прави отсега нататък – отново никой нищо не знае, тъй като той рядко, дори в никакъв случай не приказва за професионалните си проекти и персоналния си живот.

 Той е единственият артист, притежател на три награди „ Оскар “ за основна мъжка роля. Не е от най-продуктивните звезди на седмото изкуство – деликатно сортира функциите си и в общи линии за цялата си кариера, която се простира в границите на близо четири десетилетия, се е снимал в към 15 заглавия. Подготвя се с педантично вживяване в облика и дълго време след края на фотосите не може да излезе от роля. Да работиш с Даниел Дей Люис не е от най-приятните преживявания. Ако би трябвало да се бие с някого по сюжет, той се бие в действителност. И в случай че героят му ненавижда някой от другите персонажи във кино лентата, той, Даниел, намразва и артиста, който извършва ролята на врага му, и не му проговаря месеци след края на фотосите. Повечето артисти откровено се опасяват да работят с него. По време на фотосите на „ Левият ми крайник “, където играе неработоспособен, той кара хора от екипа да бутат количката му и през почивките сред фотосите, както и да го хранят с лъжица. Това е Даниел Дей Люис,

Да, с него не се работи елементарно, само че имаш ли го в екипа си, значи имаш заслужен за „ Оскар “ филм. Гледали сме го в „ Невинни години “, „ В името на Отца “, „ Бандите на Ню Йорк “, „ Ще се лее кръв “, „ Линкълн “.


Даниел и Ребека
От 1996 година той е женен за Ребека Милър - публицист, художник и режисьор, щерка на именития американски драматург Артър Милър и фотографката Инге Морат.

Тяхната любовна история е почтена за сюжет на филм и неслучайно всички се питат по какъв начин тази жена направи по този начин, че един от най-ужасните мъже в Холивуд към този момент 20 години освен е в краката й, само че даже всяка година собственоръчно й създава по чифт обувки!

За любовта на Ребека Милър и Даниел Дей Люис, която в действителност е като чифт обувки, може да прочетете тук.

Добрата вест е, че ще го гледаме в още един, финален в кариерата му филм. Драма е, към момента няма публично, а единствено работно заглавие, макар че би трябвало да излезе на огромен екран през декември тази година. Действието се развива през 50-те години на предишния век в Лондон и става въпрос за света на висшата мода. Не е ясно каква ще е ролята на Даниел Дей Люис, само че той още веднъж се събира с режисьора Пол Томас Андерсън, който го режисира и в „ Ще се лее кръв “.

Така че има време за последно довиждане с надарения артист. И въпреки че в действителност в никакъв случай не би трябвало да се споделя в никакъв случай, когато става въпрос за Даниел Дей Люис, може би тази максима не важи.
ОЩЕ... Ребека Милър и Даниел Дей Люис - любовта като чифт обувки Странна двойка в Ню Йорк
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР