На 6 юни в база 2 на средно училище „Христо

...
На 6 юни в база 2 на средно училище „Христо
Коментари Харесай

Деца от СУ Христо Ботев се учиха да карат велосипед безопасно и да оказват първа помощ

На 6 юни в база 2 на приблизително учебно заведение „ Христо Ботев “ - Враца се организира намерено занятие по безвредно придвижване попътищата. Мария Димитрова учи децата от V в клас на тематика по какъв начин да карат колело безвредно и по какъв начин да оказват първа помощ на потърпевш при пътен случай.
Присъстващите следиха проява на умения за ръководство на велосипед. Бяха извършени групови на практика дейности за оказване на първа здравна помощ в три образователни пункта: при тежка контузия, при пострадване на низък крак, при пострадване на ръка и глава. Ученици от VII б клас, подготвени от учебните фелдшери Антоанета Цветкова и Славка Макавеева, демонстрираха поредност от дейности, които би трябвало да се правят при оказването на долекарска помощ. След това петокласниците прилагаха на процедура добитите умения.
След заниманието Богдана Христова, старши специалист по естествени науки в РУО – Враца, организира тренинг с присъстващите учители и направи разбор на резултатите от тематичните инспекции по БДП в учебни заведения от област Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР