На 6-ти септември – Ден на Съединението на Република България

...
На 6-ти септември – Ден на Съединението на Република България
Коментари Харесай

„Почетен гражданин“ за Огнян Видев и Стоян Сърданов


На 6-ти септември – Ден на Съединението на Република България и Празник на град Пловдив, кметът на града Здравко Димитров и ръководителят на Общински съвет – Пловдив инж. Александър Държиков ще връчат оценката „ Почетен жител на град Пловдив “ на двама изтъкнати пловдивски създатели за техните изключителни заслуги и трайна диря в културния живот на града.

Това са джаз музикантът Огнян Видев и артистът от Драматичен спектакъл Пловдив – Стоян Сърданов.

Церемонията ще се състои в зала  „ Съединение “ на Регионалния исторически музей – Пловдив с начален час 12.00 часа.

Общински съвет – Пловдив удостои Огнян Видев с най-високото почетно отличие на град Пловдив със свое решение през февруари т.г.,  гласувано с единогласие. В претекстовете е записано: „ За извънреден принос в региона на музиката и културата, заслуги за популяризирането и одобряването на националния и интернационалния авторитет на град Пловдив. “ Огнян Видев се въодушевява за изкуството от артистичната атмосфера на Пловдив, която го образува, и непроменяемо твори с родния град в сърцето. Той е на музикалната сцена от 1964 година, а в креативната му биография е извънредно богата и впечатляваща. Приносът на Огнян Видев към развиването на националната просвета е голям, а в основата е връзката му с Пловдив и неговите креативен персони.

Общинският съвет гласоподава артистът Стоян Сърданов да стане почетен жител на Пловдив на свое съвещание на 2 август. Мотивът е изключителния му принос в региона на театралното изкуство и културата, както и заслугите му за популяризирането и одобряването на националния авторитет на Пловдив.  Стоян Сърданов  е едно от най-популярните лица на Драматичен спектакъл Пловдив, в който от 1977 година играе в стотици функции в спектакли, представления и постановки.  За работата си е отличен с премия „ Аскеер “ и премия „ Пловдив “, притежател е на почетен знак на община Пловдив.

Двамата забележителни пловдивски създатели ще получат почетния знак с герба на града и с лента, символизираща знамето на град Пловдив и уверение по пример, сложено в рамка.  Удостоените със званието „ Почетен жител на град Пловдив “ се вписват в Почетната книга на Община Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР