На 6 септември т.г. Илия Георгиев Стоилов е напуснал легално

...
На 6 септември т.г. Илия Георгиев Стоилов е напуснал легално
Коментари Харесай

Депутатският брат Илия Стоилов напуснал легално границите на България

На 6 септември т.г. Илия Георгиев Стоилов е напуснал легално РБългария, не е разгласен за търсене и не са му налагани никакви ограничавания за овакантяване на страната, направил го е през ГПП Калотина. Това заяви пред депутатите вътрешният министър в оставка Валентин Радев. Той и основният прокурор Сотир Цацаров бяха изслушани в Народното събрание по искане на ГЕРБ по отношение на тиражирана информация, че Стоилов е напуснал страната. Радев и обвинител номер едно обясниха хронологията и подхванатите дейности.

На правосъдно съвещание на 29 август т.г. Специализираният углавен съд променя ограниченията за неотклонение и на двамата подсъдими от " задържане под стража " в подписка. С други думи, те са били освободени от съда неотложно, обясни Цацаров.

Специализираната прокуратура незабавно е протестирала и митингът е прегледан на 11 септември т.г. като още веднъж е постановена най-тежката мярка за неотклонение. Към сегашния миг мярката " задържане под стража " по отношение на Илия Георгиев Стоилов не е изпълнена, тъй като от справката, показана от Министерство на вътрешните работи, бранш БОП - Разград, е видно, че същият е напуснал територията на страната. Разполагаме с съответни данни за лекия автомобил, за лицето, което го е придружавало, и възможната цел на пътешестване, заяви основният прокурор.

В началото той посочи, че няма да загатва други имена, с изключение на на Илия Стоилов. Понастоящем делото е в правосъдна фаза.
Министърът в оставка Валентин Радев напомни, че на 10.11.2016 година в ГДБОП се е получил сигнал за рекет, изнудване, нанасяне на побой и склоняване към проституция, а седем дни по-късно се открива, че водач на групата е Илия Георгиев Стоилов, адресно регистриран в гр. Русе.

На 5 април 2017 година с разпореждане на прокурор от профилираната прокуратура е формирано досъдебно произвеждане против ОПГ на територията на Русе, открити са лица, пострадали от активността на групата, и те са разпитани като очевидци.

На 14.10.2017 година е извършена профилирана интервенция от ГДБОП под управлението на профилираната прокуратура и са арестувани лица, измежду които са и водачът на незаконната група Илия Стоилов и неговата брачна половинка.

Българска социалистическа партия за България напуснаха залата преди чуването на Сотир Цацаров и Валентин Радев, тъй като не приемали чуване " по клюки ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР