На 6 септември община Поморие става част от инициативата на

...
На 6 септември община Поморие става част от инициативата на
Коментари Харесай

Емблематични туристически обекти ще са с вход свободен в Поморие

На 6 септември община Поморие става част от самодейността на Министерството на туризма „ Денят за вас “. С вход свободен ще са Музеят на солта, Античната куполна гробница и Историческият музей
Община Поморие се включва в самодейността на Министерството на туризма „ Денят за вас “ на 6 септември. Емблематични туристически обекти ще са с вход свободен този петък, като част от честванията във връзка Съединението на България.
Всички туристи и жители на общината ще могат да прегледат гратис Музея на солта, Историческия музей и Античната куполна гробница, която датира от ІІ - ІІІ в. сл. Хр. и е единствена по рода си на Балканския полуостров.
Гостите на общината и района могат да посетят и манастира „ Свети Вмчк. Георги Победоносец “, както и храм „ Преображение Господне “, който е на повече от 250 години, като е най-дълго настоящият храм на Българското Черноморие.
Проектът на Министерството на туризма „ Денят за вас “ се провежда за първа година, като началото му бе сложено през юни от община Бургас. Целта е в един ден през летния сезон всички туристически обекти на територията на съответната община да са с вход свободен, като по този метод се привлекат повече гости, които да се срещнат локалните културно-исторически и естествени забележителности. Така ще бъде надграден и обогатен главният морски туристически артикул и гостите и жителите на общината ще могат да видят част от благосъстоянията в съответния район.
Община Бургас отечете сериозен интерес към туристическите си обекти при провеждането на самодейността. Според информация на локалната администрация в деня на отворени порти визитите на някои туристически забележителности са се нараснали двойно, а при други тройно. През юли към плана на министерството се включи и община Варна. На тази дата, в която градът означи Освобождението си и дружно с другите празнични начинания 7 туристически обекти бяха с вход свободен.
Предстои на 21 септември обектите към Историческия музей в Балчик също да бъдат с вход свободен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР