На 6 септември Иран ще спре да изпълнява още свои

...
На 6 септември Иран ще спре да изпълнява още свои
Коментари Харесай

На 6 септември Иран се отказва от още свои задължения по ядрената сделка

На 6 септември Иран ще спре да извършва още свои отговорности по интернационалното съглашение за нуклеарната си стратегия от 2015 година, разгласи нощес иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф, представен от ТАСС.

"Ние постоянно оставяме открит пътя за дипломацията. Нашата трета ответна стъпка обаче също е подготвена, в сряда президентът (Хасан Рохани) ще я разгласи. Аз на собствен ред ще оповестя за нея на (върховния представител на Европейски Съюз за външната политика Федерика) Могерини и в петък ние ще пристъпим към осъществяването й ", сподели Зариф в изявление за съветската телевизия "Россия-24 ".

Иранският външен министър акцентира, че даже откакто спре да извършва трета група свои отговорности по нуклеарното съглашение, страната му има намерение да продължи да договаря за неговото избавяне. Целта ни е "не да го унищожим, а единствено да изправим европейските неточности ", изясни той.

Иранският президент Хасан Рохани отхвърли концепцията за "двустранни полемики " със Съединени американски щати. Той съобщи пред Народното събрание, че страната му по принцип е срещу този метод, съобщи Франс прес, като се базира на формалния уебсайт на държавното управление в Техеран.

Рохани удостовери, че "в околните дни " Ислямската република може да понижи още повече изпълняването на уговорките си в нуклеарната сфера, в случай че до четвъртък договарянията по въпроса с европейците не реализиран резултат.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР