„На 6 септември Илия Стоилов е напуснал страната легално, не

...
„На 6 септември Илия Стоилов е напуснал страната легално, не
Коментари Харесай

Валентин Радев: Илия Стоилов е напуснал легално страната на 6 септември

„ На 6 септември Илия Стоилов е напуснал страната легално, не е разгласен за търсене и не са му налагани ограничавания за овакантяване на България. Направил го е през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “, съобщи министърът на вътрешните работи в оставка Валентин Радев.

Той пристигна в Народното събрание по гледище на депутатите, с цел да даде информация по отношение на случая със задържането на брата на депутата от Българска социалистическа партия Георги Стоилов – Илия Стоилов. Според появила се в общественото пространство информация след смяна на мярката му за неотклонение и освобождението му от ареста, той е напуснал страната.

Вътрешният министър напомни, че Илия Стоилов беше арестуван от ГДБОП след следствие на проведена незаконна група за рекет, побои и изнудване, а в хода на работа разследвашите откриват, че той е неин водач.

„ Адресно регистриран в Русе е и прочут на Министерство на вътрешните работи “, акцентира Радев.

Групата се е състояла от няколко членове и е сплашвала е рекетирала хора по негова поръчка. При претършуване на адреси на хора от групата са конфискувани голям брой доказателства, измежду които четири револвера, единният от които военен. Открити са още железни палки, бухалка, електрошок, тротилова шашка с 400 грама тротил, пари и други доказателства. По думите на Радев групата е рискова.

От своя страна основният прокурор Сотир Цацаров даде детайлности към този случай. Той разясни, че по отношение на Илия Стоилов сега още веднъж е възобновена най-тежката мярка „ задържане под стража “, само че тя не е изпълнена.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР