На 6 септември, докато ураганът Ирма се подготвя да овършее

...
На 6 септември, докато ураганът Ирма се подготвя да овършее
Коментари Харесай

Смел пилот направи точно обратното на своите колеги и се отправи в посока на урагана "Ирма", а след това се случи нещо удивително

На 6 септември, до момента в който ураганът " Ирма " се приготвя да овършее Карибите, по-голямата част от водачите на самолети, отправили се към този район вземат решение да се върнат назад. Разбираемо, още повече, в случай че държат да запазят живи и здрави поверените им пасажери и да ги върнат на земята. Но един водач взема решение нещо друго. Той кара Boeing 737 на американската компания Делта, тръгнал е от Ню Йорк до Сан Хуан, Пуерто Рико и прави тъкмо противоположното на своите сътрудници. Отправя се точно в посока на урагана. По необикновен метод водачът съумява да разтовари пасажери и багаж и да се върне назад в Ню Йорк. Самолетът не е претърпял никакви вреди, а съгласно самолетната компания не е бил подложен и на никакъв риск. Въпреки трагичните фотоси и вести, изискванията за хвърчене са били доста " под " оперативните граници за хвърчене.



Цялото начинание е проследено в Twitter live, като в трилър от специалиста по авиация Джейсън Рабиновиц в уеб страницата flightradar.



В първия си туит Рабиновиц отбелязва по какъв начин " доста самолети са се пробвали да кацнат на летището в Сан Хуан преди урагана. Твърде късно обаче, два полета на Jet Blue и един на United American Airlines са принудени да се върнат назад ".

Но, за огромна изненада, на уеб страницата flightradar се появява полетът Delta 431, тръгнал с 34 минути от Ню Йорк за Сан Хуан. " Той в действителност ли желае да се опита да кацне? " - се пита Рабиновиц.

Половин час по-късно отговорът е явен: " Настина се пробва. " Авиационният специалист отбелязва, че вятърът към момента не е прекомерно мощен, само че изискванията се утежняват с всяка минала минута.

Малко по-късно приземяването е сполучливо. Но в този миг казусът е решен единствено на половина. " Делта в действителност би трябвало да бърза ужасно доста, с цел да разтовари пасажерите и да тръгне назад " - отбелязва Рабиновиц, в случай че не желае да пожертва аероплан за 100 милиона $, излагайки го на заплахите, произлизащи от урагана.

Точно за 52 минути - Делта съумяват да разтовари пасажерите и куфарите им, да качи на борда другите пасажери с багажите и да тръгне назад.

Всичко това значи невероятна организация освен за водача и екипажа, само че и хората на check-in, както и екипа на самолетната компания на земята.

Цялата тази интервенция - гледана от радарите - наподобява невероятна и извънредно рискова. Именно в случай че се следи по какъв начин водачът съумява да тръгне със самолета по кулоар, който е на границата с урагана, станал в това време извънредно нападателен.

Кацането в Ню Йорк е с 46 минути по-рано. Все още не е ясно по какъв начин са се чувствали пасажерите на борда и какви са били техните реакции.

Постъпката на водача в действителност е смела, а щастливият завършек на цялата история я прави повече от симпатична. Още повече, че пасажерите въпреки всичко са стигнали по предопределение. За разлика от хилядите останали блокирани по летищата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР