На 6 октомври, неделя, българската публика ще има честта да

...
На 6 октомври, неделя, българската публика ще има честта да
Коментари Харесай

Един от най-великите джаз виртуози с концерт на 6 октомври в Sofia Live Club

На 6 октомври , неделя, българската аудитория ще има достойнството да се срещне с едни от най-успешните и надарени музиканти в света на Джаза. Израелецът ОЗ НОЙ гостува за първи път в България и слага страната ни измежду страните, които ще имат удоволствието да се насладят онлайн на творчеството му, в компанията на двама също толкоз велики музиканти – басистът ДЖИМИ ХАСЛИП и именитият барабанист ДЕНИС ЧЕМБЪРС .
Виртуозният китарист ще показа своя финален албум BOOGA LOOGA LOO , който излезе на бял свят през март тази година. Феноменът от Ню Йорк среща публиката с една още по-внушителна и хармонична сензитивност на Джаза. Новият албум разкрива тайните на един обработен почерк, фрапиращо положително звучене и удивителен смес на бугалу, джаз и  r&b, разсънва жаждата за независимост на духа и ни понася в ритъма на безвремието, в което единствено най-хубавите музиканти умеят да ни въвлекат.

Неслучайно зад реализирането на BOOGA LOOGA LOO стоят доста авторитетни и умели музиканти като Vinnie Colaiuta, Dave Weckl, Steve Ferrone, басистите Will Lee, John Patitucci и James Genus, и кийбордистите Jerry Z и Brian Charette.
Израелецът започва своята кариера едвам тринадесетгодишен, свирейки джаз, блус, поп и рок. На 16 към този момент свири с най-хубавите музиканти в Израел, а на 24 е част от бенда на най-известното телевизионно шоу. През 1996 се мести в Ню Йорк и дава старт на ненадейно добра кариера. През 2003 година издава първия си албум OZ LIVE, записан в американското Bitter End студио. Следват 8 албума, стотици концерти и достойнството да си приглася с едни от най-могъщите музиканти в сектора.
За европейското си турне ОЗ НОЙ идва с още двама музиканти, небезизвестните ДЖИМИ ХАСЛИП (Yellowjackets, Allan Holdsworth) и ДЕНИС ЧЕМБЪРС (John McLaughlin, Santana, Steely Dan).
БИЛЕТИТЕ са в продажба в мрежата на EVENTIM, OMV и ДЮКЯН МЕЛОМАН на цена 40 лв.. На място в деня на концерта ще са 50 лв.. Билетът не подсигурява седящо място. Препоръчва се резервация на уеб страницата на клуба – www.sofialiveclub.com.
ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ТУК:
http://www.oznoy.com

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР