На 6 ноември 2017 година от 18.30 часа във Варненската

...
На 6 ноември 2017 година от 18.30 часа във Варненската
Коментари Харесай

Връчват традиционните награди Ротари Ексиновград на изявени средношколци

На 6 ноември 2017 година от 18.30 часа във Варненската художествена изложба " Борис Георгиев " за 10-а поредна година Ротари клуб " Варна - Евксиноград " ще връчи премиите " Ротари Ексиновград " на изявени средношколци.
Това стана ясно на конференция, на която участваха президентът на организацията Николай Доцински, координаторът на премиите Димитър Радев, шефът на Математическата гимназия във Варна- Павлин Петков, и част от наградените възпитаници. Модератор на конференцията беше Лиляна Савова- елект- президент на Ротари клуба.

Тази година отличените възпитаници са 15. Те са номинирани в четири категории- "Обществени и филантропични науки ", " Природо-математически и естествени науки ", " Техника " и " Изкуство ".

Всички в листата с наградените получават специфичен диплом, парична премия, медальон и значка. Само четирима обаче сграбчват огромната премията " Ротари-Евксиноград ", която се присъжда всяка година.

Президентът на Ротари клуб " Варна - Евксиноград " показа:

" Тази година е значима за нас, защото навършваме 10 години от основаването на нашия клуб. През тези 10 години ние сме създали повече от 47 плана, които са в интерес на обществото, на града, в който живеем. Един от най-значимите планове на клуба ни, който изпълняваме към този момент десета година поред е връчването на премиите " Ротари Ексиновград " на изявени средношколци. Награждаваме деца, които са посочили достижения в национални и интернационалните надпревари, състезания и олимпиади. "

Димитър Радев, Координатор на премиите:
" Ротари клуб " Варна - Евксиноград " е организация, която поддържа младите водачи - тези, които са бъдещето на нашето общество.

Тази година ние ще раздадем премиите " Ротари Ексиновград " за 10- ти следващ път. През този интервал сме раздали 147 награди, като най-вече награди- 47 са получили възпитаниците на Математическа гимназия " Д-р П. Берон ", 25 са оценките за НУИ " Добри Христов "- Варна, 19 награди са получили средношколците от Първа езикова гимназия.

15 са отличените възпитаници тази година, като 4 от тях ще получат огромната премия "РОТАРИ- ЕВКСИНОГРАД ".

Тази година нашият клуб дефинира и стипендия за 2017/2018 година, която ще бъде връчена на Василен Цветков от Математическа гимназия " Д-р П. Берон ".
Много значимо нещо за нас е, че ние поддържаме връзка с огромна част от наградените и тази година по отношение на юбилея ни, разширяваме нашата самодейност и с изключение на премиите, които ще даваме, ще бъдем и в непосредствен контакт за сполучлива професионална реализация на наградените. Ротари е най-голямата нестопанска организация в света и има построени експерти в най-различни области и те биха помогнали на младите гении. "

Лиляна Савова:
" Тази вечер ще имаме опция да забележим двама от към този момент печелилите награди. Единият посредством видео конферентна връзка, защото се намира в Англия, а другият ще пристигна особено на церемонията. Това са наградени от нас към този момент експерти, с които поддържаме контакт и имаме опция да забележим техните триумфи, които са на международно равнище. Единият, който ще участва в залата, сега е докторант в Кеймбридж и учи " Изкуствен разсъдък ". Така че можем да кажем, че има младежи, които фактически съумяват да разпространяват страната ни по света посредством техните триумфи и гении. А Фондът, за който приказваме е нов за нашия клуб. В него, посредством планове отделяме средства, с цел да можем да подкрепяме младите гении в тяхната професионална реализация. "

Директорът на Математическата гимназия изрази своята признателност към Ротари Клуб " Варна- Евксиноград " и показа, че е горделив с това, че в неговото учебно заведение има най-вече наградени:

" За нас, като институция, е извънредно значимо да си партнираме с организации, като Ротари Клуб " Варна - Евксиноград ", които подкрепят активността ни с най-различни планове. Ние бяхме подпомагани и в изискванията, в които се учат нашите възпитаници. Получихме помощ за облагородяване на спортната площадка, работи се и по други начинания. Винаги съм казвал, че би било прелестно да се множат организациите, като тази, които със свои политики да подтикват точно най-хубавите деца. "

Част от наградените възпитаници, които участваха на конференцията насочиха своите благодарности към Ротари Клуб " Варна- Евксиноград " и към своите учители.

Имената на наградените тази година от Ротари Клуб " Варна- Евксиноград ":

I. ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКИ И ЕСТЕСТВЕНИ НАУКИ
Награда "РОТАРИ - ЕВКСИНОГРАД "- медальон, диплом, парична премия и значка получава:

Асел Ерлановна Исмолдаева, Математическа гимназия " Д-р Петър Берон ", Варна за:
- Сребърен орден от Международната конференция за млади учени в Щутгарт, Германия;
- Първо място на Националната олимпиада по математическа лингвистика;
- Класиране в националния тим на XV Международна олимпиада по филология, Ирландия, 30 юли-04 август 2017;
- Отлично показване и право да показа България на ревюто EXPO Science International, гр. Форталеза, Бразилия, 7-12 август 2017 за план по математика.

II.ТЕХНИКА
Награда "РОТАРИ - ЕВКСИНОГРАД " - медальон, диплом, парична премия и значка получават:

Василен Росенов Цветков, Математическа гимназия " Д-р Петър Берон ", Варна за;
- Бронзов орден - ICYS интернационална конференция за млади учени в Щутгард, Германия;
- Награда на EUCYS'16, Европейското съревнование на младите учени за нововъведения в храните и земеделската култура - план " Интелигентно земеделие* даваща право на присъединяване в конференцията от високо равнище FOOD'2030 на Европейска комисия в Брюксел;
- Награда за употреба от Националния конкурс "Science and Innovation Fair " - план " Интелигентно земеделие
- Наградата на Ricoh за план с найустойчиво развиване от Националния конкурс "Science and Innovation Fair ", декември 2016г.;
- Носител на Голямата премия е Националния конкурс "Science and Innovation Fair " 2016 и документ, даващ правото да показва България на Intel ISEF'l 7, Los Angeles, California - план " Визуализация на паметта на процесите в Линукс ";
- Награда на Harvard dub ofBulgaria.

Александър Тонев Кръстев, Математическа гимназия " Д-р Петър Берон ", Варна за:
- Сребърни медали на Централно европейска олимпиада по информатика - Пятра Нямц, Румъния, юли 2016 в самостоятелното класиране и като член на Националния тим на България;
- Сребърни медали на Международната олимпиада по информатика - гр. Казан,
Русия, 2016- в самостоятелното класиране и като член на Националния тим на България.;
- Сребърен орден на Международно съревнование по Информатика в Букурещ,
Румъния, октомври 2016 - Romanian Masters of Informatics;
- Златен лтедол на Международен шампионат по информатика Шумен 2016 г;
- Златен орден, купа и предметни награди на СофтУниада - национално съревнование по програмиране и направа на софтуерни планове - в двете посоки - спортно програмиране и план.

Диплом, парична премия и значка получава:
Димитър Маринов Неделчев, Професионална техническа гимназия. Варна.
Василен Цветков от Математическа гимназия " Д-р Петър Берон ", Варна получава и Стипендия за актуалната образователна година.

III. ИЗКУСТВО
Награда "РОТАРИ - ЕВКСИНОГРАД " - медальон, диплом, парична премия и значка получава:

Сияна Юлиянова Атанасова, компетентност " Народно пеене ", Национално учебно заведение по изкуствата " Добри Христов ", Варна за:
- Първа премия на Международен фестивал на изкуствата " Звездите на Гарда ",
Италия, септември 2016;.
- Първа премия на Четвърти народен фолклорен конкурс " С песните и танците на Тракия ", гр. Варна, април 2017;
- Специална премия на Десетия празник на фолклорното изкуство " Като жива вода ", гр. Суворово, май 2017;
- Първа премия на 22-ри народен конкурс " Иван Георгиев ", с. Дъбовик, 13 май 2017;
- Специална премия на Международен конкурс на изкуствата " Радост на брега ", гр. Созопол, юни 2017.

ДИПЛОМ, парична премия и значка получават:
Христина Колева, Първа езикова гимназия, Варна;
Александър Зайранов, компетентност " Цигулка ", Национално учебно заведение по изкуствата " Добри Христов ", Варна;
Мартин Зайранов, компетентност " Цигулка ", Национално учебно заведение по изкуствата " Добри Христов ", Варна;
Йоанна Христова, IV Езикова гимназия " Фредерик Жолио-Кюри ".

IV. ОБЩЕСТВЕНИ И ХУМАНИТАРНИ НАУКИ
Диплом, парична премия и значка получават:
Инна Стоянова, Първа езикова гимназия, Варна;
Валерия Германова, ГПЧЕ " Йоан Екзарх ";
Анастасия Ангелова, IV Езикова гимназия " Фредерик Жолио-Кюри ";
Йоана Стефанова, IV Езикова гимназия " Фредерик Жолио-Кюри ";
Венета Стоева, IV Езикова гимназия " Фредерик Жолио-Кюри ";
Стефани Добрева, Варненска комерсиална гимназия " Г.С. Раковски ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР