На 6 май се отбелязва 205-ата годишнина от основаването на

...
На 6 май се отбелязва 205-ата годишнина от основаването на
Коментари Харесай

Освен Гергьовден, българите в Тараклия празнуват и 205 години на града си

На 6 май се отбелязва 205-ата годишнина от основаването на молдовския град Тараклия, в който живеят най-вече българи. Ръководството на града, културно-обществени и просветителни институции приготвиха празнична стратегия. Освен обичайна литургия в църквата " Свети Георгий Победоносец ", тараклийци ще видят концерти, фотоизложбата " Народно възобновление ", флашмоба " Моят обичан град ", футболен мач и други мероприятия, особено проведени за празника на града. Вечерното небе над Тараклия ще се озари от празничната заря, заяви Българска национална телевизия.

С приветствен адрес към жителите се обърна кметът на град Тараклия Сергей Филипов.

" Уважаеми тараклийци! Днес означаваме 205-годишнината от основаването на обичаната ни дребна татковина! Тараклия не е огромен град, само че с една общественост. Ние сме част от душата на Молдова, със своето неповторимо лице, нюанс и обичаи. Искрено приветствам с годишнината всички, които са родени и израснали тук, които пристигнаха тук, с цел да построят и развият бъдещия град, които го избраха за място, където човек може да живее и да посрещне старостта!

Денят на града обичайно е едно от най-обичаните от жителите и гостите събитие, което се чака, към което те прецизно се приготвят. Това е празник, който сплотява всички жители. Всеки ден, вие, скъпи сънародници, давате част от себе си, сърцата и душата си за благосъстоянието на родния ни град.

Радвам се, че имайки зад раменете си не леко историческо минало и откритите обичаи на гостолюбие, добросъседство, благотворителност и искреност, градът не стопира до там. Той става по-красив, съвременен и прелъстителен. Както във всеки различен град в света, имаме задоволително проблеми. Но към този момент има нещо в чертите на Тараклия, което разрешава с горделивост да се каже: " Аз съм Тараклиец! ". Нашият град съответно дава отговор на актуалните провокации! И ние - всички дружно - сме в положение да създадем такива условия, че нашите деца и внуци да живеят щастливо. И аз се обръщам към младежите на града с апела: " Мечтайте! Стремете се! Постигайте! ", се споделя в обръщението на кмета.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР