На 6 май отбелязваме Гергьовден и празника на Българската армия.

...
На 6 май отбелязваме Гергьовден и празника на Българската армия.
Коментари Харесай

Младите не знаят за казармата, но тя учи на организираност и отговорност

На 6 май означаваме Гергьовден и празника на Българската войска. В столицата още веднъж ще има боен церемониал. 

" Историята ни споделя, че би трябвало да пазим достойнството и доверието в армията. За страдание, през последните години вярата към нея спада. Гледайки обратно във времето, армията върви напред. Лошо е, когато финансите не доближават до нея. Темата за казармата вълнува всеки втори или трети мъж в България, изключително тези на възраст над 40 години. В наборната военна работа има както доста негативни неща, по този начин и позитивни ", заяви етнологът доктор Илия Вълев в студиото на " България заран ".

По думите му парадите са  " форма на проява, авторитет и освежаване на духа на нацията ".

" Няма българин, чието сърце да не трепва, когато чуе военен марш и види строените войскови единици с парадни униформи ", счита Вълев.

Според госта казармата е непозната тематика за младежите у нас, само че пък се вижда сериозен интерес от тяхна страна да научат повече за нея. 

" Казармата дава форма на организираност и отговорност. Човек построява автономия, учи се да не се предава. Нервите обаче от време на време са особени. Старите бойци могат да те смачкат - там е битка. Има и злоупотреби ", означи доктор Вълев пред Bulgaria ON AIR.

Етнологът подкрепя концепцията в 10 и 11 клас да бъде въведено военно обучение - " с цел да се научим по какъв начин да се пазиме и да оказваме незабавна здравна помощ "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР