На 6 май Община Русе подготвя богата празнична програма по

...
На 6 май Община Русе подготвя богата празнична програма по
Коментари Харесай

С богата програма Русе ще отбележи своя празник

На 6 май Община Русе приготвя богата празнична стратегия по случай Деня на храбростта, който е и Празник на Русе, оповестиха от градската администрация.

От 10 до 18 ч. пред Ларгото на Операта ще има доста просветителни и занимателни моменти за децата на Русе и техните родители. Събитието е част от просветителното турне на National Geographic KIDS, което гостува в Русе за втора поредна година.

В 11:30 ч. по традиция стартира тържествената гала по полагане на венци и цветя пред Паметника на починалите в Сръбско-българската война (пл. „ Княз Ал. Батенберг “), а от 12:30 до 14:30 ч. в Градската градина, към Паметника на Свободата ще оживее духът на остарелия Русчук. Живи подиуми и картини от бита на русенци от края на 19-и и началото на 20-и век ще бъдат ловко пресъздадени в самобитния театър навън „ Ретро Русе “ с присъединяване на актьори и музиканти от държавна такса „ Сава Огнянов “, Държавна опера – Русе, Държавен куклен спектакъл – Русе, ФТТ „ Найден Киров “, възпитаници от НУИ „ Проф. В. Стоянов “, ПГ по туризъм „ Иван П. Павлов “ и ПГ по облекло „ Недка Иван Лазарова “. Празникът се реализира и със съдействието на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите – Русе, Художествената изложба, Дружество „ Традиция “, Фондация „ Въздигане “ и Исторически парк – Варна, Фондация „ Русе – град на свободния дух “ и Оперативна програма „ Русе арт “. Идеята на „ Ретро Русе “ е да възкреси по атрактивен и автентичен метод живота на „ Малката Виена “. Режисьор и сценарист на събитието е Орлин Дяков, а художник по костюмите - Виолета Радкова. Някои от емблематичните „ първи неща “, с които Русе се гордее, и още доста изненади чакат русенци и гостите на града, които ще имат опция освен да следят, а да станат и част от спектакъла.

От 17 ч. на сцената пред Доходното здание ще свирят музикантите от Биг Бенд – Русе с диригент Димчо Рубчев, а от 20 ч. на площада пред общината русенските рок групи Explicit, PlayUphoria, Slipstream и M.I.G. 21 ще издигнат градуса на настроението и ще закрият празничната вечер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР