На 6 май, Гергьовден, честваме Деня на храбростта и празник

...
На 6 май, Гергьовден, честваме Деня на храбростта и празник
Коментари Харесай

Честваме Деня на храбростта и празник на Българската армия

На 6 май, Гергьовден, честваме Деня на храбростта и празник на Българската войска. Празникът стартира да се отбелязва още със основаването на Българската войска. На 1 януари 1880 година с Указ № 1 княз Александър I учредява първото българско отличие - ордена " За смелост ". Той е предопределен единствено за отличили се по време на война българи, показали геройство, подвиг и подвизи на бойното поле. С декрет от 9 януари същата година се постановява честването на празника.

Отбелязването на Деня на храбростта и празник на Българската войска ще стартира от 9.00 ч. с церемониален водосвет на бойните флагове и знамената-светини пред паметника на Незнайния боец. Той ще бъде отслужен от патриарх Неофит.

По традиция празникът ще бъде маркиран с Гергьовденски боен церемониал в София. Той ще стартира в 10.00 ч. на площад " Княз Александър I ", заяви пресцентърът на Министерството на защитата.

 Затварят част от центъра на София поради папата и парада на Гергьовден Виж още Затварят част от центъра на София поради папата и парада на Гергьовден
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР