На 6 март подавам оставка. С нея обаче кабинетът не

...
На 6 март подавам оставка. С нея обаче кабинетът не
Коментари Харесай

Денков обясни процедурата при ротацията

На 6 март депозирам оставка. С нея обаче кабинетът не стопира да работи. Това съобщи министър председателят Николай Денков на ексклузивен брифинг в Народното събрание в петък.
Относно ротацията Денков разяснява, че и двете страни – и ГЕРБ, и ПП-ДБ, са изготвили документи, които може да послужат за основа на договаряния.
" Трябва да влезем в режим на договаряния. Това не може да се случи за два дни. Надявам се този интервал да бъде обезпечен, с цел да може двата екипа да седнат, да прегледат документите и да намерят допирни точки. Тогава ще забележим какъв ще бъде крайният резултат. Това ще отнеме време, имайте самообладание ”, акцентира Денков. Той изясни, че кабинетът може да продължи работа и в оставка.
" Датата 6 март е закрепена, тъй като кабинетът беше формиран на 6 юни. По спогодба 9-те месеца изтичат на тази дата. Затова аз съблюдавам уговорката си. По Конституция адресирам документално моята оставка от Министерски съвет към Народно събрание на 6 март, след което Народното събрание би трябвало да реши по кое време да я включи в дневния ред. Докато бъде разисквана, държавното управление работи ”, уточни Денков.
Относно своята оценка на министрите министър председателят съобщи, че още преди месец е имал информация за това  какво е изпълнено и какво - не, във всеки един сектор. Сега се чака оценката на Мария Габриел.
" Остава да се съберем и да обсъдим кои министри да бъдат заменени ", сподели Денков и увери, че разговорът му с вицепремиера и министър на външните работи е добър.
Той още веднъж акцентира значимостта от продължение работата на кабинета. " Хората чакат от нас смяна в правосъдната система - това би трябвало да се случи. Правим всичко допустимо да се почисти и да се рестартира ", безапелационен бе министър председателят. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР