На 6 март животът на Алесандро Фавали се пробръща с

...
На 6 март животът на Алесандро Фавали се пробръща с
Коментари Харесай

"Треска, главоболие, очите ми горяха". Коронавирусът от първо лице

На 6 март животът на Алесандро Фавали се пробръща с главата надолу, откакто дава позитивна проба за ковид. Защитникът на третодивизионния " Реджо Аудаче " е вторият футболист в Италия, инфектиран с COVID-19.

След Китай, пандемията засегна най-лошо Италия, която към този момент е първа по инфектирани и по брой на смъртни случаи в резултат на ковид.
Италия изпревари Китай по брой инфектирани с COVID-19 в света Рим регистрира 417 смъртни случаи за едно денонощиe
27-годишният Фавали се причислява към " Реджо Аудаче " през януари, завръщайки се в северната част на страната, където е роден, с цел да бъде по-близо до фамилията си. Нещо, което в този момент той цени още повече.
Призив през сълзи към МОК от Италия: Човешкият живот е по-скъп 43% от възможните участници към момента не са спечелили квоти за Игрите
Говорейки по телефона от вкъщи си с италиански публицист, особено за " Би Би Си ", Фавали споделя за заболяването, за компликациите на изолацията, за безсилието си, за нелепостта на футболните управляващи в страната и за сплотения италиански дух.

Снимка: Reuters

" Разбрах незабавно какво ни се случва "

" Събудих се в понеделник, 2 март, усещах се некомфортно. Имах тресчица, главоболие и очите ми пареха. Симптомите се появиха още през нощта, когато ме втресе. Станах недоверчив, защото към този момент бях изкарал грип през януари. Звъннах на фамилията си и всички имаха същите признаци. Няколко дни преди този момент имахме фамилно събиране. Тъй като коронавирусът към този момент беше огромна тематика в медиите и имаше инфектирани в нашия регион, незабавно разбрах какво ни се случва. "

За благополучие, Фавали в никакъв случай не се е чувствал толкоз зле, колкото някои от по-тревожните случаи, които е виждал по малкия екран и в медиите.

" Температурата ми не надвишава 37,8°C в продължение на три дни и досега, в който дадох проба в петък, се усещах добре. Имах мъчително главоболие, само че и това не продължи дълго. Нито в един миг не се уплаших за себе си, защото не се усещах толкоз зле. Бях по-притеснен за някои мои родственици, които бяха ударени от вируса по-силно от мен, може би, поради възрастта им и общото им положение. "
Живот под карантина – разкази на сънародници в Италия и чужденци у нас Какъв е животът в изолираност
" Изолацията е душевен сложна "

Веднага откакто приказва със фамилията си, той се самоизолира. Заключва се в едната стая, а останала част от жилището оставя на брачната половинка си Мириам. Тя му готви и му оставя чиниите пред вратата.

" Мириам нямаше признаци. Не желаех да навредя и на нея. Никога не съм имал проблем с апетита, мога да хапвам непрекъснато. Но не можех да усетя усета и да помириша нищо. След два дни трябваше да ми вземат нова проба - 14 дни, откакто дадох позитивен тест. Ако е негативна, трябваше да повторя още веднъж след още няколко дни, с цел да се удостовери резултатът. "

Режимът на Фавали преди заболяването бил спокоен, само че прелестен. Събуждане, шофиране към 40 минути от селцето му Солароло Ренерио до Реджо Емилия за тренировки и назад. Срещи с родственици и другари. Планове за бъдещето.

Но в този момент към този момент нищо не е същото.

Снимка: EPA/Reuters

" Изолацията е душевен много сложна. Свикнал съм на много по-социален живот. Живея със брачната половинка си, имам родственици и приятелите в района. Тренирам всеки ден със съотборници си ", споделя Фавали, който намирал време и за образованието си по физическо образование и спортни науки в университет.

" Основното е хората да го преодолеят, останалото не е толкоз значимо. През последните седмици изпитвам огромна обвързаност от сегашни и някогашни съотборници, другари, треньори и почитатели. Хората ми се обаждат всеки ден, получавам хиляди известия. Всички се тревожеха за мен и фамилията ми. Беше ми прелестно да видя какъв брой хора ги е грижа за нас. Ако в действителност желая да намеря някакви позитиви към този вирус, това е, че научих какъв брой са значими хората към теб. "

" Флашмоб и песни - типично по италиански "

Италианците в цялата страна намират свои способи да запълнят времето си и да върнат усмивките по лицата си даже и в сложната обстановка, която ги сложи пандемията. Хората ръкопляскат от балконите на медиците в страната, пеят химна и вършат спонтанни музикални осъществявания.

Снимка: Reuters

" Флашмобите с хора, които пеят и свирят музика от балконите си, ме впечатлиха. Но нищо такова не се случва в моето село. То е прекомерно малко и към къщата ми има единствено ниви. Видях ги по малкия екран и можех единствено да се усмихвам. Това е толкоз типично италианско. В същото време е доста прочувствено да чуя хора, които пеят националния ни химн. Всички сме дружно в това и би трябвало да сме сближени, макар че физически е невероятно. "

" Бях учуден, че клубовете и федерацията желаеха да продължим "

Концепцията за обществено разграничаване е трябвало да се приложи по-рано в италианския футбол, уверен е Алесандро.

Още в средата на февруари някои срещи бяха отсрочени, след което се стигна до решението от 3 март мачовете от Серия " А " да се играят при закрити врата.

Но едвам на 10 март италианският футбол бе публично спрян.

" Понеже бях директен участник в събитията, бях учуден, когато видях, че професионалните клубове и лиги желаеха да се продължи да се играе. Дори на празни трибуни беше неверно решение. Играчите имат и персонален живот. Те могат да се заразят отвън терена и да го пренесат на него. Предполагам, че казусът не беше взет задоволително съществено. Сигурен съм, че в случай че състезател от Серия " А " беше тестван позитивно по това време, щяха да спрат незабавно. Единственото, което е значимо, е да се борим дружно с този вирус, да бъдем виновни и да останем вкъщи. Дано скоро да стартираме да играем още веднъж, само че това е от второстепенно значение. А и е мъчно да си го представим тъкмо в този момент. ", приключва описа си Фавали.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР