На 6 март 2020 г. в Загреб се проведе извънредно

...
На 6 март 2020 г. в Загреб се проведе извънредно
Коментари Харесай

Първите дипломати на ЕС изразиха пълна солидарност с България, Гърция и Кипър за кризата по външната граница

На 6 март 2020 година в Загреб се организира изключително съвещание на Съвет „ Външни работи “ по обстановката в Идлиб и миграционния напън по външните граници на Европейски Съюз. От българска страна на съвещанието взе участие заместител министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Министрите одобриха взаимно заявление на 27-те страни членки, в което се показва цялостна взаимност с Гърция, България и Кипър и подготвеност за спомагателна поддръжка за защита на външните граници на съюза.

Красимир Каракачанов за рецесията с мигрантите: Пикът занапред следва

Първите дипломати на Европейски Съюз подчертаха значимостта на продължение на използването на взаимното заявление ЕС-Турция по миграцията от 18 март 2016 година Съюзът ще продължи да оказва поддръжка на Турция за големия брой бежанци, които страната е приютила на своя територия и чака Турция да продължи да съблюдава своите задължения.



Министрите подчертаха нуждата от незабавна деескалация на спора в Идлиб, определяне на стабилно помирение и обновяване на политическия развой под егидата на Организация на обединените нации и в сходство с резолюция 2254 на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации.



Министрите означиха резултатите от вчерашната среща в Москва сред президентите на Русия и Турция и контрактуваните от тях ограничения за деескалация в Сирия.



Предвижда се привикване на нова конференция по Сирия, а Европейска комисия незабавно отпуска 60 млн. евро за справяне с филантропичната рецесия в Идлиб и пограничните региони с Турция.



(Снимки: МВнР)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР