"На 6-и тръгва на работа. На 7-и никой не вдигаше

...
"На 6-и тръгва на работа. На 7-и никой не вдигаше
Коментари Харесай

Мистерията се заплита: Проговаря лелята на мъртвия гард, работил за зам.-министерския съпруг!

"На 6-и потегля на работа. На 7-и никой не вдигаше на телефоните му. След няколко часа направихме връзка с работодателя му. Той пое ангажимент да разбере какво е станало. Ние на седми разбрахме, че е паднал в шахта. Не знаем в какъв брой часа това е станало. Нито по кое време са го намерили тъкмо. Не знаем къде е закаран натрупа. Никой от полицията не ме е уведомил. Никой не ни се е обадил. " Това повтори пред Аделина Радева в "Здравей, България " лелята на умрелия 25-годишен Даниел Тасев - Катя.

"Той на този обект върви нощни смени. Доколкото знам работят и други хора там, а след това разбирам, че е бил самичък на промяна. Как по този начин?! Той на негови познати е казвал, че работят по двама души. Не знам къде сега е трупът на момчето ", добави тя. "Да не ми се обади никой от полицията, значи все едно аз не живея в тая страна. След като се случи нещо такова, не знам къде се намирам. Нито ми се обади психолог, нито служител на реда. Имахме връзка единствено с директния му шеф. На тоя обект за какво няма ограждения, няма осветяване ", пита лелята на починалото момче. "Имаме подозрения, че може нещо друго да е станало. Този градеж не е обезопасен съгласно мен. Как ще работят служащи и денем, като стърчат железа? " запита тя.

Както BNews заяви, 25-годишният Даниел Тасев е бил открит мъртъв в обекта. От две години е охранител във компанията, която пази градежа на новото Народно заседание в някогашния Партиен дом. Тръгва за нощна промяна в петък следобяд и от този момент околните му нямат контакт с него.

Петю Петров, брачен партньор на зам.-социалната министърка Султанка Петрова, бил чиновник на високо равнище във компанията, в която е работил откритият мъртъв охранител Даниел Тасев. Пред bTV Петрова призна това и изясни, че брачният партньор и до късно е бил на мястото на градежа.

Охранителната компания е "Дефанс консулт ". Според Търговския указател и Сметната палата преди няколко години съучастник в нея е сегашният заместник-министър на труда и обществената политика Султанка Петрова. Тя бе и народен представител от Патриотичния фронт. Петрова сподели, че в този момент в компанията на високо равнище работи брачният партньор й Петю Петров.

Султанка Петрова призна, че брачният партньор й е шеф на компанията. Броени минути преди случая, той е разговарял с защитата на входа на Народното събрание. Тя бързо-бързо излезе с версия: може би падение било повода за съдбовния случай с гарда.

Главния секретар на Народното събрание Стефана Караславова изясни, че строителната компания, която прави преустройството на новата заседателна зала, наема защитата на строителния обект. Изборът на строителя е ужким след социална поръчка от 2016 година на стойност 22 милиона лв.. Дали е социална, или нечия лична поръчка, можем единствено да гадаем.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР