На 6 и 7 юли проф. д-р Огузхан Каратепе ще

...
На 6 и 7 юли проф. д-р Огузхан Каратепе ще
Коментари Харесай

Безплатни консултации с водещ специалист в лапароскопската хирургия

На 6 и 7 юли проф. доктор Огузхан Каратепе ще съветва гратис пациенти в София. Той е измежду най-изтъкнатите експерти в Турция в региона на чернодробната и панкреатичната хирургия; лапароскопска и роботизирана Whipple интервенция при рак на панкреаса; бариатрична хирургия при наднормено тегло.

Проф. Каратепе идва у нас по покана на Звезделина Лютфи, шеф на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “, в границите на самодейността им да дават достъп на българските пациенти до най-съвременните способи в медицината, като си партнират с едни от най-хубавите клиники и експерти в целия свят.

Ракът на панкреаса е едно от най-трудните за диагностициране и лекуване онкологични болести. Възниква най-често при хора над 60-годишна възраст и напредва бързо. За страдание към момента не се лекува медикаментозно и хирургичното лекуване е единственото допустимо. При рано сложена диагноза ракът на панкреаса се лекува сполучливо с така наречен интервенция на Уипъл (Whipple). Това е комплицирана, само че животоспасяваща интервенция, с която се реализират доста положителни резултати при лекуване на тумори на главата на панкреаса, дванадесетопръстника и жлъчните канали. По време на процедурата се отстраняват към половината от стомаха, главата на панкреаса, целият дванадесетопръстник и близката част на жлъчните канали. Поради високата трудност на интервенцията е наложително тя да се прави в първокласна болница от умел медицински екип.

Проф. Огузхан Каратепе прави комплицираната хирургична интервенция с най-съвременни лапароскопски (затворени) и робот-асистирани техники, което разрешава по-висок комфорт и по-бързо възобновяване за пациента.

Той е измежду най-търсените експерти в южната ни съседка и за оперативно лекуване при затлъстяване.

Метаболитната или „ бариатрична “ хирургия е тип оперативна интервенция, която се ползва при хора с показател на телесна маса (BMI) над 40 или в някои случаи над 35, които не съумяват да възстановяват тежестта си благодарение на лекарства, диета и двигателни интензивности. Успешната интервенция следователно понижава както килограмите, по този начин и рисковете от съпътстващи съществени болести. Оперативната интервенция има за цел да ограничи размера на стомаха и количеството одобрявана храна, или да понижи усвояването на питателните субстанции, или композиция от двете. В наши дни се ползват няколко разнообразни интервенции – стомашен балон, гастричен байпас и други Решението каква тъкмо интервенция да се предприеме би трябвало да се вземе от умел медицински екип, като се отчетат самостоятелните фактори за всеки съответен пациент.

Проф. Каратепе и екипът му ползват лапароскопски способи при бариатричната хирургия, което съкратява интервала за възобновяване на пациента.

Проф. доктор Огузхан Каратепе е експерт с близо 20-годишен опит в едни от най-престижните лечебни заведения в Турция, а все още работи в болница „ Мемориал “. Автор е на над 60 научни изявления в интернационалните издания и повече от 100 в родината си.

За безвъзмездна консултация с проф. Каратепе на 6-7 юли в София е належащо авансово записване на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР