На 6 февруари ще е отворена системата за електронен прием

...
На 6 февруари ще е отворена системата за електронен прием
Коментари Харесай

Предстои отварянето на системата за електронен прием в детските заведения в Добрич

На 6 февруари ще е отворена системата за електронен банкет по едно и също време и в детски градини и в ясли в Добрич. Това заяви заместник-кметът по филантропични действия доктор Емилия Баева. Тя напомни, че в действителност електронният банкет в детските ясли и детските градини на Добрич е въведен преди две години.
" Това ще бъде трета образователна година, която ще реализираме по този метод приема. Но поради Европейския правилник за отбрана на персоналните данни от системата са били извадени всички заявки на деца, чакащи класиране и за заличени данните им. Това наложи декември и януари порталът за приемане да бъде затворен, защото на компанията, която поддържа софтуера, ѝ беше належащо време, с цел да почисти цялата информация и да настрои системата за нова ", съобщи доктор Баева.
В случая става въпрос за запълване на свободни места в детските заведения. Февруари, март и април системата ще добавя наличните свободни места. Родителите, чиито деца не са признати досега, ще би трябвало още веднъж да подадат документи за банкет. За задачата общинската администрация в Добрич е подхванала осведомителна акция. Освен това уведомява по телефона родители, че е належащо да подадат отначало заявките. А през май стартира акцията за попълване на детските ясли и детските градини за новата образователна година 2019-2020.
По отношение на запълнения потенциал на детските заведения, доктор Баева уточни, че в яслите съвсем няма свободни места. В някои от детските градини има свободни места, само че обстановката бързо се трансформира поради миграцията както от Добрич, по този начин и към него. До края на януари шефовете на ясли и градини би трябвало да подадат информация за свободните места и броят им ще бъде разгласен с отваряне на системата на 6 февруари. Заради динамичната конюнктура класиране се прави всеки месец. След уточняване на свободните места, новото класиране ще е през март, сподели още доктор Баева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР