На 6 април, от 10.00 ч. до 14.30 ч., Община

...
На 6 април, от 10.00 ч. до 14.30 ч., Община
Коментари Харесай

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

На 6 април, от 10.00 ч. до 14.30 ч., Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти, което ще премине под мотото „ Малки пръстчета, опитни ръце ”.

Голямото пролетно събитие, отдадено на занаятите, ще се организира от 2 до 7 април 2024 година (от вторник до неделя) на територията на общините членове на РСО „ Централна Стара планина ” - Антоново, Габрово, Дряново, Елена, Севлиево, Тетевен, Троян и Трявна.

Тази година на напълно актуализирания централен площад в Тетевен ще бъдат проведени демонстрации, базар на произведения от локалните майстори занаятчии и тематична галерия „ Занаятите на Алтън Тетевен ”.

Европейски дни на художествените занаяти е самодейност на Националния институт за занаяти на изкуството във Франция. Започва като локално събитие през 2002 година, а 10 години по-късно се трансформира във водещо събитие в региона на креативните занаяти и живото завещание на европейско равнище. Ангажира аудитория от повече от 1 милион души в 24 страни. Благодарение на РСО „ Централна Стара планина ” събитието доближава и до нашата страна през 2015 година, когато Сдружението приема да координира дейностите в България – ангажимент, който се извършва до през днешния ден.

Пълната програмата със събитията по общини може да видите тук: https://rso-csp.org/index.php/news/2218-edhz-2.html.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР