На 6 април на летището в кримската столица Симферопол отменили

...
На 6 април на летището в кримската столица Симферопол отменили
Коментари Харесай

100 хиляди руски курортисти отказват да напуснат Крим

На 6 април на летището в кримската столица Симферопол отменили 85% от полетите, заяви съветското издание svpressa.ru. За денонощието са изпълнени само 6 излитания и кацания от плануваните 40 по разписание.
Властите в републиката настоятелно предложили на почиващите до тази дата да си заминат по домовете из цяла Русия. За задачата на туристите бил даден 3-дневен период. Не били плътни и автоколоните в посока на изток по новия мост.
В началото на март Министерството на курортите в Крим възторжено рекламирало почивката на полуострова: при нас няма ковид, тъй че ви чакаме, скъпи сънародници. И откакто Путин разгласи за неработни дните от 28 март до 5 април, мнозина от огромните съветски градове се изкушили да тръгнат на предлаганата екскурзия и в следствие наводнили Голяма Ялта и Евпатория.
EС разкритикува Русия за човешките права и милитаризацията в Крим
Според локалните управляващи, общо са се събрали над 100 хиляди души. Много от тях са от центъра на болестта Москва и по тази причина столицата не стана краен пункт на противоположната дестинация.
В изискванията на развихрилия се ковид гостите се явили нежелани и безусловно ги гонят. Тъй като страната има административна власт над хотелите и санаториумите, те се настанили в незаконни квартири, които не са следени за съблюдаване на карантината.
Според svpressa.ru, на полуострова към този момент има единствено 5 души инфектирани от ковид – те са от Мексико и от Москва. Никой в Крим не възприема опасността от епидемията съществено.
Временният губернатор Сергей Аксьонов издал декрет никой да не излиза на улицата с изключение на държавни и общински чиновници, както и притежаващите особено документално позволение. Народът обаче „ плюе ” на рестриктивните мерки, хората се съгласили само да носят маски, само че без да закриват носовете, с цел да дишат свежия морски бриз.
Сайтът svpressa.ru цитира градоначалника на Ялта Иван Имгрунт, който декларира и в локалните медии, че тълпи туристи и локални поданици не съблюдават карантинните ограничения за самоизолация, пречат на ремонта на централната крайбрежна алея на Ялта. Пие се алкохол и на място и в придвижване: запасите в магазините от масандровски портвайн и коктебелски мадейра в града са на изчерпване.
Нарушителите ги заплашва санкция от 1 до 30 хиляди рубли (приблизително до 500 долара), само че служителите на реда не могат по едно и също време да глобят десетки хиляди души.
За да може да се постелят нови плочки на Централната крайбрежна улица на Ялта, тя е блокирана от полиция, Росгвардия и локални казаци.
Полицейският шеф на Ялта Виктор Шварц заплашил разхождащите се хора със силова обсада на главните транспортни артерии. Спрените за инспекция водачи се държали безсрамно, разпалено доказвали правата си, правели видеозаписи и даже цитирали Конституцията.
Практически във всяка кола има същинско или подправено копие от документ, даващ право за пътешестване до вилата, а това публично е позволено. Извънградските зони за пикници са доста, през последния неделен ден е запалена гора – 25 дка са гасени от 98 огнеборци и 23 специфични машини.
Докато дядовците и лелите са под карантина измежду природата, обезумели от бездействие ялтински младежи се обединили в банди с моторни скутери и забръмчали в конкуренция по улиците. Полицията вдигнала ръце от невъзможност.
Децата би трябвало да учат отдалечено, само че още първия ден се развалил централният сървър и цялата кримска система „ Електронно списание ” излязла от строя. Всички възпитаници плъзнали из парковете. Педагозите не желаят да си показват какво ги чака още в околните дни.
Кримчани и техните посетители ядат, пият и се веселят на воля, какво ли обаче ги чака още в околните дни?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР