На 55-годишна възраст внезапно почина първият секретар на посолството ни

...
На 55-годишна възраст внезапно почина първият секретар на посолството ни
Коментари Харесай

Български дипломат почина внезапно в Русия

На 55-годишна възраст ненадейно умря първият секретар на посолството ни в съветската столица Любомир Николов, който беше и шеф на Центъра на индустрията на Република България /ЦПРБ/ в Москва, заяви " Монитор ".

Николов умрял в нощта против понеделник в квартирата си, ситуирана на ул. „ Красний маяк “ в Москва. Там се намира жилищният блок на центъра на индустрията, в който са настанени чиновниците на администрацията на ЦПРБ, както и представители на български търговски сдружения и техните фамилии.

По предварителна информация, причина за кончината на дипломата е инфаркт . Очевидци описаха, че първата кола за спешна помощ пристигнала към среднощ. До 3 часа през нощта пред блока паркирали още няколко коли на „ Бърза помощ “. Въпреки напъните на медиците, Любомир Николов е умрял.

Очаква се тленните остатъци на първия секретар в околните дни да бъдат превозени до България, където ще бъде заровен от околните си.

Любомир Николов е роден на 5 октомври 1964 година в София. Завършва висшето си обучение в Московския институт за национално стопанство „ Г.В.Плеханов ” с магистърска степен по „ Управление и обмисляне на националното стопанство ”. Това излиза наяве от формалния уебсайт на центъра на индустрията. В интервала от 1987 година до април 2017 година е заемал редица изпълнителни и управителни длъжности в български търговски компании в България и Русия. Бил е и шеф адвокатска фирма на Външнотърговско сдружение „ Булгарплодекспорт “ в някогашния Съюз на съветските социалистически републики през 1989 година От 2004 година до 2007 година е основен експерт в отдел " Туризъм " в ЦПРБ, гр. Москва.

На поста шеф на промишления център е назначен на 10.04.2017 година Центърът на индустрията на Република България в Москва е конструкция на Министерството на стопанската система, има дипломатически статут и е част от зоната на работа на посолството ни в Руската федерация. По правилник, центърът „ спомага и подкрепя министъра на стопанската система, при реализиране на държавната политика в региона на разширението на икономическите, комерсиалните и техническите връзки сред София и Москва, в развиването на двустранните стопански връзки, разширение на българския експорт и туризъм и привличането на вложения “.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР