На 55-годишна възраст почина легендата в ски скоковете Мати Никанен.

...
На 55-годишна възраст почина легендата в ски скоковете Мати Никанен.
Коментари Харесай

Легендата в ски скоковете Мати Никанен си отиде на 55 години

 Напусна ни легендата на Левски Александър Манолов
На 55-годишна възраст умря легендата в ски скоковете Мати Никанен. Финландецът е умрял тази нощ, оповестиха от Международната федерация по ски (ФИС).

Причината за гибелта на четирикратния олимпийски първенец към момента не е ясна. През лятото на предходната година обаче Никанен разгласи, че е болен от диабет.

Той има четири олимпийски трофеи от Игрите през 1984 година в Сараево и 1988 година в Калгари, а също така е и сребърен медалист от 1984-а. Финландецът е и шесткратен международен първенец.

Още по време на дейната си кариера той стартира с пиянските си издънки. През 1986 година против него е заведено разследване поради кражба на бира и цигари. По-късно същата година по средата на сезона в северните дисциплини финландецът взема решение, че ще замине на сантиментална почивка в Шри Ланка с тогавашната си брачна половинка Тина Хасинен.

След като завършва с кариерата си, Никанен неведнъж се бори с проблемите си с алкохола, като това е евентуалната причина за ранната му гибел, разяснява немското издание " Билд ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР